Включете соя в диетата си!

Диета със сояОтдавна е доказано, че храните, които съдържат соя помагат да избегнем сърдечните заболявания и това е така, защото те понижават нивото на холестерол, съдържащо се в кръвта. Съдържанието на висококачествени протеини в соевите храни е изключително богато, благодарение на което могат да се лекуват различни болести. Провеждат се много изследвания, с помощта на които да се определят ползите, които можем да извлечем от соята. Изключително подходящи са за вашата диета.
Почти всички диетолози препоръчват да включим соевите храни в диетата си, да я добавим дори и към хранителния режим, който сме определили за децата си.
Тъй като все по – голяма част от подрастващите започват да страдат от наднормено тегло хубаво е да започнем от малки да ги учим на здравословен начин на хранене. Желателно е да им даваме да ядат соеви храни. Те са богати на витамини, фибри, минерали, нискокалорични са и съдържат малко количество мазнини. В наши дни на пазара може да намерим дори соева пица, соево мляко и т.н.
За да отслабнем трябва да ядем храни, които са богати на фибри – например плодове, пълнозърнести храни, зеленчуци. Много голяма част от соясоевите храни са богати на фибри. Те утоляват глада и създават чувство на ситост. Приемайте фибри ежедневно – най – малко по 25 грама.
Отслабването ще е много по – лесно ако всеки ден закусваме и заменяме калоричните храни със соеви. Ако закусвате редовно, през целия ден усещате ситост и ще приемете и много по – малък брой калории.
За предпочитане е за закуска да ядете соеви храни, особено ако искате да отслабнете. Те са здравословни и намаляват приема на мазнини и прекалено калорични храни.
Ако сте на диета, изключваща въглехидратите, или някаква друга, то не бива да ги спазвате на всяка цена дори и тя да е тази на вашето здраве. Тези храни помагат и за формирането на здравословни навици.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване