Разделно хранене и отслабване

Разделно хранене – същност и значение

разделно хранене

Разделно хранене

Под разделно хранене обикновено се разбира специфичен хранителен режим, който забранява смесването на въглехидрати и протеини. Съгласно основните теории на този дял от диетологията, съчетаването на различните храни затормозява организма и води до непълноценно усвояване на храната, което от своя страна е сериозна предпоставка за развитие на болести и затлъстяване.

Значението на разделното хранене все още е доста голямо, особено при назначаване на диети за отслабване, въпреки че в последните години много от съвременните специалисти го отричат категорично. Независимо от всичко, то си остава една от най – популярните методики за борба с наднорменото тегло.

Отслабване

Привържениците на разделното хранене твърдят, че то не е просто поредната диета за отслабване, а начин на живот и придобиване на богата култура по отношение на хранителните навици. Смята се, че освен като превенция на затлъстяване, помага и за предпазване от сърдечно – съдови заболявания и проблеми със стомаха.

Отслабване и разделно хранене

Отслабване и разделно хранене

Разделно хранене и отслабване са пряко свързани. Хиляди страдащи от затлъстяване използват тази техника за стопяване на излишните килограми и истински вярват, че това е най – правилният метод за лечение.

Въпреки строгото разграничаване на продуктите се позволява съчетаването на отделни храни от един клас, което ще обезпечи нуждите на тялото с всички необходими хранителни вещества. Чрез избягване смесване на храните се намалява натоварването на организма, което в крайна сметка води до успех при отслабване.

Противници на разделното хранене

В последните години има все повече професионални диетолози, които категорично отричат разделното хранене. Те го определят като изкуствена система за отслабване, която нарушава естественият режим на храносмилане и живот. Противниците изтъкват, че всеки човек има способността да се храни с всякакви на вид храни, независимо дали са смесени или не. Ако се практикува, има огромен риск организмът да отвикне от приема на разнообразна храна и така да се постигне негативен ефект.

Другата голяма защита на тази теория е фактът, че в природата на практика не съществуват продукти, съставени изцяло от протеини, въглехидрати или мазнини. Почти всички храни имат в себе си поне две от тези съставки и това само по себе си е достатъчно силно доказателство.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Разделно Хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване