Практични съвети за разделно хранене

Идеята на разделното хранене се базира на принципа, открит от съветския учен академик Павлов, че различните видове храни – белтъци, въглехидрати и мазнини, се обработват в различни части на храносмилателния път. Ето някои практични съвети как да съчетавате храните и кои комбинации да отбягвате:

Не съчетавайте въглехидрати с кисела храна: Храни, богати на въглехидрати като, хляб, банани, грах, картофи и фурми, не трябва да се комбинират с – домати, лимон, портокал, ананас, грейпфрут и др.

Белтъците да не се комбинират с кисели плодове: Месо, орехи, яйца не трябва да се ядат заедно с портокали, вишни, кисели ябълки и сливи, домати.dieta74

Пъпеш да не се съчетава с никаква храна: Динята и пъпешите се ядат по отделно.

Не комбинирайте мазнини с белтъци: Сметана, растително масло, краве масло да не се съчетават в белтъци като – яйца, сирене, орехи, месо и др.

В едно хранене не съчетавайте концентрирани белтъчини с концентрирани въглехидрати: Не смесвайте сирене, орехи, месо с хляб, зърнени храни, пасти, сладкиши и сладки плодове. В едно хранене може да ядете мляко, риба, сирене, яйца, а в друго – хляб, каши, юфка.

Не яжте едновременно два концентрирани белтъка.

Не съчетавайте нишесте със захар. Не яжте едновременно захар със зърнени храни. Също така конфитюри, желета, сиропи с хляб, овесени ядки и картофи.

Само по едно концентрирано нишесте в едно хранене: Ако ядете едновременно, например, хляб и картофи, едната храна няма да бъде усвоена.

Млякото се пие отделно или го изключвате напълно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Разделно Хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване