Вечният спор: Напълнява ли се или се Отслабва с плодове за вечеря? Виж отговорът тук:

Постоянно циркулират противоположния мнения относно дали се отслабва или се напълнява, ако се яде плод за вечеря. Няколко водещи европейски диетолози коментират „за“ и „против“ да се приемат като последно хранене за деня.

Ако сте решили да отслабвате, като ограничавате вечерята, със сигурност се питате дали може да ядете само плод. Но веднага в ума ви изскача въпросът: „А дали пък не се напълнява от тях?“. Има различни мнения по темата, така че нека ги разгледаме:

„Ако искате да отслабнете по- бързо и ефективно, вечерята трябва да включва само протеин, тъй като засища качествено и за дълго. Ако вечеряте само плод, най- вероятно след 2 часа отново ще сте гладни и ще се оглеждате за още храна.“, коментира диетоложката Летисия Карера.

По отношение на казуса дали от плодовете се напълнява вечер, тя обяснява следното: „Препоръчително е да се избягват плодовете с по- високо съдържание на захар. Сред подходящите за варианти за вечеря са – ананас, диня, пъпеш, ябълка, круша.“
Други, като банан, праскова, кайсия, грозде или череши, съдържат много захар и не се препоръчват за консумация вечер.

„Не че се напълнява от плодовете за вечеря. Но няма как през деня да ядем, каквото ни падне, а после вечерта да разчитаме, че ще ядем плодове, и по този начин да очакваме да отслабнем“., коментира друга диетоложка.

Други експерти по хранене пък съветват да си правим пречистване с плодов или зеленчуков сок – сутрин или вечер, за да изхвърляме натрупаните шлаки в тялото. Все пак, плодовете съдържат много други полезни вещества – витамини, минерали и фибри, които са необходими на тялото.

Така че, водещото мнение е, че спокойно можем да включваме плодовете като част от вечерята си, без да се притесняваме. Захарта в плодовете не е проблем, тъй като тя влиза в рамките на допустимото количество.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване