Как правилно да се теглим на кантар

Жените мразим кантарите, защото числото, което показва, никога не ни задоволява. Ако сме качили килограми, трябва да направим балансирана диета, която да е полезна за здравето ни и да ни кара да се чувстваме добре, без да има значение какво показва кантара. Но пък той е най- подходящият инструмент, който да ни покаже резултатите. Нека се научим как да се теглим правилно, така че да не се депресираме, нито пък да се вманиачаваме.

teglene-na-kantar

Изчислете индекса на телесната маса. Той ще ви покаже дали теглото ви е в нормалните параметри. За целта трябва да се претеглите и да измерите височината си. Сметката е проста – височината на квадрат разделена на теглото. Ако резултатът е между 19 и 25 значи имате здравословно тегло.

Правилото на петте фунта. Потърсете конвертор на мерни единици из интернет. Започнете с начално тегло от 100 фунта, добавете още пет за всеки инч, който сте високи. Методът е добър, но не е съвсем точен.

Не се вманиачавайте. Гледайте на теглото като на един от факторите, важни за здравето ви. Не се сравнявайте с известни лица или хора от обкръжението ви. Трябва да се чувствате силни и здрави, а не е важно колко показва кантара.kantar Теглете се най- много веднъж седмично.

Теглото се променя. Теглото може да е различно дори в рамките на един ден. Теглете се най- добре сутрин. Никога не го правете, докато сте в цикъл, тъй като тогава задържате вода.

Дрехите ви са ориентира. Много често начинът, по който ви стои дрехата, най- добре показва какво е теглото ви, особено ако тренирате, тъй като мускулите тежат повече от мазнините. Ако дрехите ви стоят по- свободно или по- добре, означава, че всичко е наред.

Генетиката влияе. Ако всички жени от семейството имат определен тип тяло, най- вероятно е вие ще го имате. Вместо да мразите формата, грижете се добре за тялото си, така че да не се разболявате.

Костна структура. Въпреки че височината е важен фактор, когато говорим за тегло, има значение и физиката ни като цяло. Сигурно имате приятелка, която е висока колкото вас, но бедрата й са по- широки и тежи повече. Не винаги теглото е свързано с мазнините, а със собствената ни структура.

Живейте здравословно. Това, че сте слаби, не винаги означава, че сте здрави. Ако нагъвате пържени картофи, докато лежите на дивана, ще напълнеете и няма да сте здрави. Затова се хранете внимателно и тренирайте по 3- 5 пъти седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване