Как да топим ефективно мазнините – Виж Тук:

otslabvane-14

Ако искаме успешно и дълготрайно да се справим с излишните килограми, ето най- важните насоки, които трябва да следваме:

1. Да внимаваме с храненето. Няма смисъл да отслабваме, ако нямаме намерение за променим начина си на хранене. За да започне тялото да топи мазнините, трябва да почувства нужда да получава енергия. За целта, трябва да се намали енергийния прием.
Трябва да избягваме храни, които съдържат много мазнини, като: масло, сосове, тлъсти меса. Вместо тях, е препоръчително да консумираме: обезмаслени млечни продукти, месо без тлъстини и пр.
Ето кои са храните, които са особено полезни за намаляване на мазнините по корема:
Пилешко месо: Богато е на протеини, както и на витамини В3 и В6. Витамин В3 директно е свързан с инсулиновата резистентност. В6 пък е необходим за правилното усвояване на цинка, който е много полезен за топенето на мазнините.
Белтък: Отличен източник на протеини с много високо качество.
Авокадо: богато е на олеинова киселина, която бързо ни засища. Съдържа витамини В, С и Е.
Бял фасул: богат е на протеини и фибри, така че не е нужно да ядем много, за да се заситим. Подобрява усвояването на въглехидратите в стомаха.
Джинджифил: Помага да се справим с мазнините, особено в областта на корема. За целта, най- добре е да се консумира пресен. Можем да го използваме като подправка към месото, зеленчуците и рибата.

dieta-liato-1

2. За да намалим мазнините, трябва да контролираме хормоните. Ако имате някакви съмнение, че нещо не е както трябва с някой от хормоните, трябва да се изследваме и да се консултираме със специалист. Инсулинът е хормонът, който разгражда мазнините. Необходим е, за да може глюкозата да произвежда енергия.

3. Протеините са най- добрият ни съюзник. Те са най- полезни за разграждането на мазнините. Протеините изпълняват две ключови роли в тялото: ускоряват метаболизма и по този начин топят мазнините. Чрез тях трупаме мускулна маса, която прави тялото ни здраво и силно. Както с всичко обаче, не трябва да прекаляваме и с тях, тъй като прекомерната консумация уврежда бъбреците.

4. Най- препоръчителните упражнения. Разбира се, храненето трябва да се съчетае с подходящата тренировка. По този начин стягаме проблемните зони, лека- полека топим мазнините и на тяхно място образуваме мускули. Най- препоръчителната тренировка за топене на мазнините е кардиото. То трябва да се съчетае с разнообразни упражнения за проблемните зони.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване