Как да се храним по Коледа, без да напълняваме

Остават няколко седмици до Коледа. Задават се безкрайни софри, отрупани с всевъзможни изкушения. Ако се притеснявате, че може да напълнеете по празниците, и търсите начин да компенсирате обилните хранения, ето какво ни съветват диетолозите. Лесно е, няма да наруши диетата ви и гарантирането няма да качите нито едно кило.

За да не се чудите как да отслабвате след Коледните празници, ето ценни и лесни съвети, към които да се придържате:

Какво да правите на служебния банкет, за да не напълнеете:
Може да ядете от всичко, но трябва много да внимавате с количествата. Не трябва да гладувате, но трябва да се предпазвате от преяждане. Добре е храната да съдържа някакъв протеин (риба, пилешко, пуешко), както и зеленчуци. Внимавайте и с алкохола, защото той също е много калоричен. Заложете на вино.

След обилно хранене, какво може да се яде?
Включете в менюто си плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти. Например: аспержи, целина, патладжани, ябълки, круши, цитруси. Не пропускайте хранене. Може да хапнете кисело мляко, за да подобрите храносмилането. Пийте много вода.

Как да се храните по Коледа, за да не напълнявате
1. Хранете се бавно и внимавайте какво ядете. Пропускайте сладкишите и тестените изделия. Може да опитате малко, но без да прекалявате.
2. Сипете си храната вие. Избягвайте да нагъвате, докато си говорите с други хора, тъй като така лесно можете да изгубите мярка.
3. Пийте чаша вода преди хранене. Така ще утолите първоначалния глад. Това ще е сигнал да започнете да внимавате с хапването.
4. Яжте винаги седнали. Когато сте седнали, обръщате повече внимание на храната.
5. Дъвчете бавно. Наслаждавайте се на храната, приемайте я на малки хапки.
6. Слушайте тялото. Яжте, когато сте гладни, и спирайте, когато сте се заситили. Не се хранете, докато гледате телевизия, стоите пред компютъра или сте с телефона.

Предколедна диета
Закуска: Мляко + зърнена закуска (30 грама) или хляб (1-2 филии) + плод или домат.
Преди обед: плод, чаша кисело мляко или шепа ядки
Обяд: салата или печени зеленчуци + яйце/пилешко/пуешко/риба. Ако ядете ориз или паста, да е като гарнитура.
Вечеря: зеленчукова супа или салата, крем- супа от тиква или готвен спанак. Включете малка порция бяло месо, ако не постите. Вечеряйте три часа преди сън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване