Как да променим отношението си към храната, за да отслабнем

dieta-teglo

За да отслабнем, не е препоръчително да се подлагаме на екстремни диети, които излагат здравето ни на риск. Крайностите не са хубаво нещо. Така че хранете тялото си разнообразно и балансирано.

Ето как да промените отношението си към храната, за да отслабнете здравословно:

Яжте от всичко умерено

Ако много ви се дояде нещо „забранено“, не си оставайте само с желанието, което да ви измъчва. Хапнете си, но по малко. Трябва да се контролирате и да не прекалявате с угаждането.

Слушайте тялото си

Ако се чувствате виновни, когато ядете нещо калорично, не се притеснявайте толкова. Старайте се винаги да слушате тялото си. Няма да напълнеете ако от време на време ядете сладолед или бисквита. Спазването на диета не трябва да означава потискане.

dieta-liato-1

Не използвайте храната като награда

Ние сме хора, а не кучета! Храната не е награда за добро поведение! Научете се да четете етикетите на храните, за да знаете какви вещества ви осигуряват. Така ще свикнете да мислите кое е полезно за тялото ви.

Не всички мазнини са опасни

Има различни видове, които можете да консумирате без проблеми. А някои дори са задължителни, за да имаме здраво тяло. Това са мазнините, които се съдържат в ядките, зехтина, рибата и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване