Съвети за отслабване без тежки диети

dieta-greshki

Магическите диети ни обещават да отслабнем в кратки срокове, но това почти винаги е придружено с йо- йо ефект, т.е., връщане обратно на свалените килограми. Освен това са опасни за здравето, защото не съдържат полезни хранителни вещества.

Вместо да се мъчите с ограничаващи диети, ето няколко полезни и практични съвети за отслабване:

1 Не преяждайте. Това е много важно, ако искате да имате балансирано тегло. Тялото ни знае от какво се нуждаем, но много често ядем от лакомия или от нерви, въпреки че в действителност не сме гладни. Трябва да спрем да ядем в момента, в който можем да ядем още. Ако изчакаме няколко минути или изпием чаша кафе или чай, ще осъзнаем, че фалшивият глад е изчезнал.

2 Дъвчете. Колкото повече дъвчем, толкова по- добре за фигурата ни. Не само улесняваме храносмилането и усвояваме повече хранителни вещества, но е и природно средство за засищане. Дъвченето ни помага да ядем по- малко, тъй като гладът изчезва след 20 минути.

cherven-piper-1

3 Свикнете с червения пипер. Подправката притежава медицински свойства, като помага да увеличим метаболизма си и така да отслабнем по- лесно. Започнете да добавяте по малко към ястията си.

4 Използвайте джинджифил. Също помага за по- бързото топене на мазнините. Подобрява и храносмилането ни. Джинджифилът е диуретик и помага за изхвърлянето на излишните течности. Може да го консумирате под формата на лимонада на основата на вода с лимон, джинджифил, стевия и пр.

5 Правете упражнения на интервали. Много по- ефективни са упражненията на кратки интервали. Старайте се всеки част да се движите и да сте активни. Три пъти седмично правете някакъв спорт, поне по половин час.

6 Яжте повече протеини. Изискват сериозен разход на енергия, за да ги храносмелим. Това улеснява отслабването. Но не препоръчваме хиперпротеиновите диети, в които се прекалява с месото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване