Как да намалим въглехидратите, за да отслабнем

otslabvane-vaglehidrati-1

Ако искаме да ограничим въглехидратите, първо трябва да сме наясно, че това важи за простите. Сложните са полезни и действат засищащо.

Ежедневната консумация на въглехидрати е неразделна част от храненето ни. Имаме нужда от тях, за да сме здрави и за да имаме енергия. Трябва да ги консумираме, за да разполагаме с оптимума от физическа и ментална издръжливост. А също и за да работи метаболизма ни правилно.

Когато искаме да отслабнем, трябва да ограничим въглехидратите и да избираме друг тип храни. Но няма как да ги изключим изцяло. Затова, трябва да се научим да избираме само най- здравословните, а това са сложните въглехидрати.

Ето как най- лесно да го постигнем:

Избягване консумацията на газирано и сокове със захар
Купешките натурални и газирани сокове не съдържат почти никакви полезни вещества, но пък са пълни с много излишни калории. Когато ги пием, апетитът ни за още прости въглехидрати се изостря. От друга страна, високото съдържание на захар се отразява на метаболизма, като причинява следните състояния:
–увеличава се инсулиновата резистентност
–тенденция към развиване на диабет тип 2
–риск от наднормено тегло и затлъстяване

Увеличаване консумацията на зеленчуци
Когато увеличим консумацията на зеленчуци без нишесте, намаляване по значителен начин желанието да ядем повече въглехидрати от необходимото. Тези храни увеличават нивата на диетичната фибра и антиоксидантните съставки. Освен това, подобряват храносмилането, увеличават метаболизма и спират желанието за ядене. Добре е да избираме сред следните зеленчуци:
–зеленолистни зеленчуци
–домати
–моркови
–червено цвекло

otslabvane-16

Увеличаване приема на здравословни мазнини
Това е хитър начин да намалим количеството на въглехидратите, без да отнемаме от енергията на тялото. Този вид мазнини са много полезни за метаболизма и влияят върху увеличаване чувството на ситост. Сред най- добрите източници на полезни мазнини са:
–зехтин екстра върджин
–авокадо
–ядки
–тлъсти риби
–семена (чия, ленено семе, слънчоглед)

Подходящо количество протеини
Храните, които ни осигуряват протеини, трябва да представляват 35% от ежедневния ни прием на калории. Тъй като са с висока енергийна стойност, помагат да подобрим издръжливостта си и подпомагат работата на метаболизма. Ценни протеини можем да си набавим от:
–яйца
–месо
–тлъсти риби
–ядки
–бобови култури
–пълнозърнести зърнени храни

Пълнозърнести продукти
Въпреки че съдържат и въглехидрати, приемът им подпомага процеса на топене на телесните мазнини. В същото време, осигуряват и енергия на организма. Пълнозърнестите храни са тип сложни въглехидрати, и за разлика от сложните, се усвояват по- лесно от организма. Освен това, съдържат фибри, антиоксиданти, и други полезни вещества.

Намаляването на въглехидратите не е лесна задача, особено като се има предвид, че то е свързано с определени хранителни навици. Но като се имат предвид горепосочените съвети, може да се ограничи приемът им и така по- лесно да се отслабне.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване