3- дневна диета за слаба талия

otslabvane-taliya

Топенето на паласките не е нито лесна, нито бърза задача, тъй като много хора имат проблеми именно т тази зона на тялото.

Но пък, от друга страна, можем да намалим подуването, което ни прави да изглеждаме още по- едри. Трябва само да променим някои навици.

Предлагаме ви 3- дневна пречистваща диета, което ще помогне да се изхвърлят излишните течности и токсини.

В случая не става въпрос за някаква чудодейна или опасна диета за отслабване. Храненето е балансирано и здравословно и ще ни помогне по- бързо да намалим обиколката на талията.

Как да постигнем успех?

Ето кои са най- важните точки, за да е успешна диетата ни:
– Най- важни са количествата храна, които зависят от всеки човек. Трябва да избягваме преяждането. Да се научим да ядем точно до момента, в който вече не сме гладни, т.е., когато сме сити на 80%. Това е най- опасният момент, тъй като точно тогава решаваме да хапнем нещо сладко, а това е най- вредната храна за фигурата ни.
– Много хора се подуват много след хранене, защото не дъвчат храната. Затова, трябва да дъвчем много добре храната, преди да преглътнем – докато стане на каша в устата ни.
– Вечерята трябва да е рано – най- добре в късния следобед. Ако след това огладнеем, можем да изпием чаша чай или растително мляко, да изядем едно киви, шепа ядки и пр.
– Ако имаме хранително разстройство, трябва да се обърнем към лекар, за да отхвърлим възможността за алергии, непоносимост към някои видове храна, нервно разстройство, възпаление на червата и пр.

otslabvane-yabalka-1

ЗАКУСКАТА

И през трите дни закуската се състои от сурови храни, фибри, полезни мазнини и растителни протеини. Тази комбинация ще ни помогне да се чувстваме по- сити, изпълнени с енергия. В същото време ще ни помогне да намалим талията си.
Когато се събудим сутринта, си приготвяме следния шейк:
Съставки: 1 зряло киви, 1 парче ананас (можем да го заместим с 2 сливи или 1 ябълка), ½ авокадо, 1 малка връзка целина (само листата, без стъблата), 1 лъжица чия – 10 грама (кисне се във вода цяла нощ), 15 бадема или лешника (сурови или печени), щипка джинджифил на прах, 15 грама кокосово олио екстра върджин, 5 грама мак на прах, малко стевия за подслаждане(по избор)
Начин на приготвяне: Освен споменатите съставки, можем да добавим вода или растителна напитка, за да улесним приготвянето на шейка. Слагаме всичко в блендера и разбиваме, докато получил хомогенна смес. Можем да пием шейка в продължение на цяла сутрин.
ОБЯД И ВЕЧЕРЯ

Трябва да съдържат две неща:
– Порция сурови или готвени зеленчуци: салата, крем супа, задушени зеленчуци и пр.
– Порция протеин: месо, риба, яйце, бобови култури, сирене, ядки, авокадо
На обяд се препоръчват сурови зеленчуци и по- солиден протеин. А на вечеря готвени зеленчуци и чист протеин, лесен за храносмилането.
– Въглехидратите се ядат в малки количества, следобед, и пълнозърнести: ориз, киноа, амарант, картоф, пълнозърнест хляб и пр.
– През тези 3 дни трябва да се въздържаме от десерти
– Между храненията, ако сме гладни, можем да хапваме ядки, домашни зеленчукови сокове, растително мляко и банан.

УПРАЖНЕНИЯ И РАЗТЯГАНЕ
Добре е през тези 3 дни да правим по половин час упражнения със средна интензивност на интервали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване