Диетолозите съветват: Ето каква трябва да е Лятната Диета, за да сме Слаби!

За да бъдем във форма през цялото лято, трябва да следим какво ядем. Сезонът е богат откъм плодове и зеленчуци, така че можем да се възползваме от това предимство.

Най- важното е да бъдат с високо съдържание на вода, богати на витамини и минерали.

Диетологът Марта Лоренсо ни представя плодовете и зеленчуците, на които можем да разчитаме през лятото, за да сме слаби и във форма:

Домати. Освен вкусен и освежаващ, се препоръчва за хора с проблеми с кръвообращението, тъй като го активира. Богат е на калий, което означава, че действа като диуретик. Съдържа също ценни антиоксиданти като ликопен и витамин С.

Маруля. Богата е на калий и на витамин А. Също така на витамин С, желязо и калций. Марулята съдържа фибри и затова е важна за перисталтиката.

Краставица. Има диуретично действие, тъй като съдържа много вода. Заедно с домата са перфектна комбинация за лятна салата – само не трябва да прекаляваме с овкусяването.

Пъпеш. Въпреки сладкия вкус, всъщност е изключително нискокалоричен плод. Богат е на вода, поради което освежава идеално. Също и на витамини А, В и С.

Диня. Също много нискокалоричен плод. Съдържа витамини А, Е и С. От минералите калий и магнезий. Динята е богата на вода и фибри.

Слива. Този плод има разхлабително действие, поради което е изключително ценен през лятото. Нискокалоричен е и засища идеално, заради съдържанието на фибри.

Праскова. Богата е на витамини С, Е и К. Също на много вода и фибри. Прасковата е нискокалорична, има диуретично действие, лек слабителен ефект.

Риба. Подходящи през лятото са сардините, херинга, карагьоз, цаца и скумрия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване