Как да стопим упоритите мазнини? Съветите на диетолозите:

Как можем да се отървем от упоритите мазнини, които не се топят нито със строга диета, нито в усилени тренировки. Нека разгледаме коментарите по темата на няколко чуждестранни диетолога:

Колкото и да се упорити тези мазнини, не е невъзможно да се справим с тях. А най- верният ни съюзник отново е здравословното и балансирано хранене. Има определени видове храни, които са особено полезни в тази насока. Но също така е важно, да вземем мерки, за да не се натрупват отново. Как може да се постигне?

Намаляването на арахидоновата киселина, вид фосфолипид, който участва в изграждането на мембраните на клетките и е необходим за образуването им. Но в големи количества става токсичен и причинява възпаление.

Как да се ограничи арахидоновата киселина? Според експертите, умерената консумация на въглехидрати предпазва от повишаване нивата на инсулина, който участва в синтеза на арахидоновата киселина. В същото време, трябва да увеличим консумацията на полиненаситени киселини, като омега- 3, които имат свойството да разграждат мастните клетки, както и арахидоновата киселина, която се намира вътре в тях.

Кои храни помагат за топенето на мазнините?

Добър начин да контролираме апетита си е като включваме по- често зеленчукови супи и бульони в дневното си меню. През студения сезон можем да консумираме много плодове, като ябълки, цитруси и нар, които помагат за топенето на мазнините. През лятото да наблегнем на горските плодове – боровинки, малини, ягоди.

Ябълката е богата на пектин, който забавя усвояването на захарта, понижава лошия холестерол и предпазва от трупане на мазнини, заради съдържанието на урсолова киселина.
В малки количества е препоръчително да хапваме ядки, като бадеми и шамфъстък. Те са източници на полезни мазнини и блокират образуването на вредни.

Спортът също помага много за справянето с нежеланите мастни натрупвания. Дали ще е дълга разходка на бърз ход, или кратка интензивна HIIT тренировка, важното е да ускорим пулса си поне веднъж на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване