Нарът – най- ефективната храна срещу стареенето

nar-koja

Нарът е сред най- добрите храни срещу стареенето, гарантират учени.

Разбира се, няма как да избегнем използването на различни кремчета, за да намалим бръчиците около очите или по челото, но за да е още по- ефективна терапията, трябва да я допълним. Храненето е изключително важно в това отношение.

А нарът е отлично решение, което „работи отвътре“ и намалява значително ефекта на свободните радикали.

Наровете и уротилин А

Изследване, проведено в Лозана, Швейцария, показва доста интересни резултати.

Ключът към свойствата на плода срещу стареенето се съдържа в молекулата, наречена уротилин А, което се бори срещу деградацията на мускулите и стареенето на клетките.

nar-1

Нарът и действието му в чревния тракт

Известно е, че сред най- изтъкнатите свойства на нарът е антиоксидантното му действие. Сега учените доказаха, че въздействието на плода срещу стареенето се дължи на тази молекула – уротилин А.

Нарът сам по себе си не съдържа тази молекула, но въздейства много силно за синтезирането й.

Уротилин А се създава благодарение на микробите, които живеят в червата. Колкото повече чревна флора имаме, повече уротилин А синтезираме.

Хората, които нямат силна чревна флора, няма да могат да се възползват от свойствата на молекулата срещу стареенето. Учените вече работят по синтезирането на уротилин А. Но най- добрият вариант е да можем да консумираме нар и да се възползваме от уникалната комбинация на веществата, които съдържа.

Нарът и уротилин А се грижат за клетките ни

Антиоксидантите на нара, както и уротилин А, действат в митохондриите на клетките. Те се грижат за снабдяването с енергия на клетките. Когато митохондриите започнат да се разрушават или да стареят, клетката умира.

Редовната консумация на нар помага да се грижим за митохондриите, осолено за тези в мускулните тъкани. Известно е, че те ни предпазват от заболявания като Паркинсон,
което означава, че молекулата уротилин А също има ключова в тези случаи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване