Защо е опасно бялото брашно

Ако трябва да ограничаваме брашното, когато сме на диета, то бялото брашно трябва да е напълно забранено. Не само защото съдържа празни калории, но и защото е опасно за здравето.

bqlo-brashno

Обичате тестените изделия? Нека да видим защо не трябва да го включваме в диетата си. Особено ако е бяло брашно. Известно е, че продуктите от рафинирани съставки не са препоръчителни и обикновено съветът е да ги заместваме с пълнозърнести.

Ето няколко причини, поради които да не включваме рафинирано брашно в диетата си:

Съдържат само празни калории. При обработката на зърното, то губи всичките си полезни вещества – витамини, минерали и фибри. Остават само празни калории и чисти въглехидрати.

Не дава много работа на тялото. Бялото брашно се усвоява много бързо от организма и се превръща в мазнина, ако не го изразходим. Пълнозърнестото брашно съдържа фибри и създава доста работа за храносмилането.

brashno

Синоним на проблеми с храносмилането. Бялото брашно често води до подуване на стомаха и червата.

Синоним на лошо здраве. Още от далечни времена приемането на бяло брашно се свързва с проблемно здраве, тъй като не е останало нищо от полезните качества на зърното.

Има подозрения, че причинява болести. Според противниците на бялото брашно, може да причини алергии, артрит, подувания, сърдечни проблеми, диабет и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване