Диета, богата на мазнини, срещу затлъстяване

Като мярка за намаляване на затлъстяването и диабета сред населението си, Швеция стана първата страна в света, която препоръчва диета богата на мазнини и бедна на въглехидрати.

maznini

След 2 години изследвания и анализ на над 16 000 студия за хранене, група шведски учени предлага диета богата на мазнини и ниска на калории, като мярка срещу затлъстяването и диабета.

В КАКВО СЕ СЪСТОИ?

Според въпросното изследване на диетата богата на мазнини и бедна на въглехидрати, подобрява телесното тегло, гликемията и добрия липопротеин с висока гъстота, и холестеролът, без страничните ефекти на липопротеина с ниска гъстота.

Заради ниската консумация на въглехидрати (20% от общия брой калории), би било много полезно за здравето, като подобряването на нивата на кръвта на хората със затлъстяването и диабета, освен да намали нивата на триглицеридите.

Диетата се състои в избягването на консумация на храни, богати на въглехидрати, захар и нишесте. В същото време се увеличава приема на количеството мазнини като зехтин и ядки.

„Би било интересно да видим колко бързо другите страни ще приемат примера ни, като признаят, че приема на въглехидрати е ключова за здравословното състояние“, разказва един от учените.

Най- добрите мазнини са тези, които са омега- 3 и се срещат в няколко вида риба, ядки и зехтин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване