6 храни- природни диуретици срещу задържането на течности

celulit-faktori

Задържането на течности е проблем, който се изразява с прекомерно натрупване на течности, които се отлагат в тъканите на тялото.

Не е заболяване, но може да е признак за здравословен проблем, например, високо кръвно, бъбречни или храносмилателни проблеми.

Най- явният признак е подуване на крайниците. Но може да бъде болка или често усещане за умора.

Има много фактори, които благоприятстват появата на това състояние: завишен прием на сол, заседнал начин на живот и хормонални промени.

1 Диня. Силен природен диуретик. Съдържа ликопени, които са мощен антиоксидант, които предпазват от преждевременно състаряване. Богата е на витамини и минерали.

2 Краставица. Над 90% вода. Богата е на витамини и минерали, като силиций и сяра. Помага за изхвърлянето на пикочната киселина.

krastavitsa-2

3 Домати. Съдържа вода и антиоксиданти. Богат е на витамини и минерали. Помага за пречистването на кръвта от свободните радикали.

4 Моркови. Богати са на антикосиданти, вода, фибри, витамини и минерали. Подобряват метаболизма. Полезни са за зрението.

5 Маруля. Богата е на вода и фибри. Регулира чревната проводимост и елиминирането на токсините от тялото.

6 Целина. Улеснява изхвърлянето на пикочната киселина и други отпадъчни продукти от дейността на бъбреците. Може да я приемате под формата на чай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване