4 мита за диетите, които ви пречат да отслабнете

otslabvane-problemi

Винаги е полезно да подлагаме под съмнение вече установени идеи. Много често, тези „факти“ се оказват чисто и просто лъжи. А колкото повече се повтарят, толкова повече хора започват да ги възприемат като факти. Това особено важи, когато говорим за диети и отслабване.

Много данни се оказват лъжливи, а най- лошото е, че могат да се окажат сериозна пречка в отслабването.

МИТ 1: Трябва само малко да промените храненето си.

Много често се казва, че е необходима малка промяна в начина ни на хранене, за да отслабнем и с времето ще видим резултатите. Истината е, че ако искате да видите значителни промени в тялото си, не можете да зависите от малките промени в храненето ви в дългосрочен план. Трябва да направите много на брой малки промени, така че да се натрупат и да доведат до значима загуба на тегло.

МИТ 2: Яденето между основните хранения водят до напълняване.

Яденето между основните хранения може да ви се струва в ущърб на отслабването ви, но всъщност е точно обратното. Ако ядете здравословни сандвичи с малко калории между храненията, ще приемате по- малко храни с много калории по време на хранене.

МИТ 3: Поставете си реалистични цели на отслабването.

Това изглежда разумен съвет, нали? Установете реалистични цели на отслабването, за да не сте фрустрирани и да не оставите диетата, когато не постигнете нереалистичните си цели.

Според изследване, по- агресивните цели в отслабването се свързват с повече усилия и постигане на очакваното – значимо отслабване след 18 месеца. Не се притеснявайте да изисквате повече от отслабването си – така ще сте по- мотивирани.

МИТ 4: Яденето на плодове и зеленчуци е тайната на отслабването.

Това са храни, които съдържат много фибри и вода, а и малко калории. Но яденето само на плодове и зеленчуци изобщо не ви гарантира отслабването. Ще подобряват качеството на храненето ви, но няма да отслабнете, като просто ги добавите към храненето си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване