Съвети за отслабване с целина

диетаДиетата, основаваща се на целина и вода, е много строга, и е свързана с много гладуване. Тя обаче изчиства тялото от вредните токсини и ви зарежда с енергия, но трябва да сте упорити и неизменно да спазвате нейните правила.

Въпреки, че можете да отслабнете много с тази диета,  възможни са и странични ефекти, и ако след като приключите с нея се върнете към стария начин на живот и неразумната консумация на вредни и калорични храни, съществува сериозен риск от възвръщане на килограмите.

Един стрък целина има само шест калории. Водата пък няма хранителна стойност, тя може само да ни хидратира. Ако ядете само целина и вода – тялото ще е подложено на голям глад, като вследствие на това със сигурност отслабване ще има – но пък вероятно това не е най – добрия начин.

Целината съдържа витамин С, полезен за имунната система, богата е на фибри и платиди, които понижават нивото на кръвното налягане. Също така в нея се съдържа и калии, влияещ добре на работата на сърцето. Водата пречиства тялотодиета ни, помага на хранителните вещества да отидат във всички клетки, на нея се дължи и влажността в носа, гърлото, ушите.

На ден средно трябва да приемате по около 1400 калории, и за да си ги набавяте, е необходимо да изяждате доста големи количества сурова целина. Тя е бедна на мазнини, затова и отслабването ще стане много бързо. Преди да започнете да спазвате тази екстремна диета,  се консултирайте се с  лекаря си.

След като тя приключи започнете да добавяте храните постепенно към менюто си, за да не напълнеете отново. По време на този хранителен режим може да си правите разходки, или някои упражнения, но не е желателно да се натоварвате прекалено, защото организма ви и без това ще бъде достатъчно изтощен, тъй като през това време няма да получава необходимите му хранителни вещества, витамини и минерали.

Към целината можете да добавите фъстъчено масло, плодове, зеленчуци, билки, храни, богати на витамини, за да бъдете сити, а и за да не изтощите прекалено много организма си.

Рецепта за салата с целина, домати и авокадо. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване