Морковите – полезен и ефективен помощник за загуба на тегло

morkovТази диета за отслабване с моркови можем да  отнесем към много ефективните и в същото време, трудни и тежки диети, защото, когато сте на тази диета не се яде нищо друго освен моркови.

Нейната същност е да се използва много каротин в храната, който се намира в изобилие в морковите. Освен това, в морковите има голямо количество фибри. Ето защо, този „зайчи“ кореноплод помага за няколко дни да се изгубят до пет килограма.

Механизма на тази диета е съвсем прост: дълго време вие ще се чувствате добре нахранени, благодарение на фибрите, с които са пълни с морковите. Каротинът ще помогне на организма да произвежда витамин А под влиянието на мазнините. Когато се храните на диета само от моркови, без никакви добавки на масло и различни подправки, тялото започва синтез от мастните клетки и да ги разгражда.

Пазенето на морковената диета ще ви помогне не само да отслабнете, но и ще подобри облика на косата, ноктите и кожата, както и зрението.

Графикът на морковената диета е променлив. По време на прием на моркови, вие не може да ядете нищо друго. Следвайки изискванията на тази диета, на ден можете да ядете не повече от два килограма от този корен. Основното което трябва да се помни е, че половината дневна доза от моркови не се подлага на топлинна обработка.

kmet-livanski-izvadi-morkov-gigantski-(snimka)-142663Меню:

Закуска: Салата от моркови. Рендосайте  морковите и добавете няколко капки лимонов сок.

На обяд: Салата от моркови с мед. На обяд можете да ядете нар, ябълка, портокал или киви.

За вечеря: Пригответе си една чаша прясно изцеден сок от моркови.

Морковената диета се провежда не повече от веднъж месечно. Ако решите да намалите теглото си с помощта й, това е най-добре да стане през есента, защото това е сезонът, когато един морков е най-пълен с  витамини (A, D, E, B), много хранителни вещества, полезни за нашето тяло, както и различни антиоксиданти и йод.

Не трябва да се забравя, че диетата с моркови не е приложима при всички: не може да я използват хора, които имат храносмилателни заболявания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване