Тенденции в диетите за отслабване през 2018! Виж Тук:

Новата година ни носи и нови тенденции в здравословното хранене и диетите за отслабване. Ако искате да сте в крак с модата в храненето, ето кои ще са основните насоки през 2018 г:

1. Сирене котидж (или българската извара) ще измести киселото мляко
Най- подценяваният млечен продукт, без реално да има никакво основание. Изварата, или по- известна с чуждестранното си име котидж сирене, е нискомаслена и нискокалорична. Богата е на протеини и казеин и помага да сме сити за по- дълго време. Дори да не спазвате диети за отслабване, непременно я включвате повече в ежедневното си меню.
2. Суперхрани на прах
През 2018 модерните суперхрани ще са на прах и ще можем да ги добавяме към всичко – чай матча, куркума, какао и пр.
3. Повече омега- 9 мазнини
До този момент най- популярни бяха омега- 3 и омега- 6 мазнините. През 2018 г. обаче, ще се засили влиянието и на омега- 9 мазнините. Те се съдържат във водораслите и в растителните мазнини, богати на мононенаситени мазнини.


4. Пробиотици в най- различни варианти
Сред храните богати на пробиотици откриваме аспержите, праз, чесън, артишок, кефир и др. Осигуряват ни полезни бактерии за организма, които да борят лошите, да ни предпазват от подуване и различни храносмилателни проблеми. Според диетолозите, ролята на пробиотиците ще е още по- голяма през 2018 г. Дневно трябва да приемаме по две порции плодове и по пет порции зеленчуци.
5. Корен от цикория
Под формата на прах можем да го добавяме към киселото мляко, шейковете и соковете. Изключително полезен е за храносмилането и не само.
6. Ябълков оцет за овкусяване
Много холивудски звезди, сред които Виктория Бекъм и Дженифър Анистън, признават, че го консумират редовно заради алкалните му свойства. Можем да го добавяме към супата или салата си. Но не бива да прекаляваме с консумацията му – все пак е вид киселина.
7. Стевия
Най- известният заместител на захарта, а и е нискокалорична.
8. Комбуча
Това е 100% натурална напитка с високо съдържание на пробиотици и полезни аминокиселини. Произвежда се от ферментацията на гъбата скоби (симбиозна колония от бактерии и дрожди). Тя е естествено газирана от гъбата от ферментацията.
9. Храни, които подпомагат съня
Между 20% и 48% от населението има проблеми със съня в даден момент. В тези случаи се препоръчват храните, богати на триптофан и мелатонин. Например, прясно мляко, банан, горски плодове и пр.
10. Бум на зърнените култури
Все по- популярни ще стават култури като теф, киноа, чия, амарант и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване