8 сутрешни навика за бърз метаболизъм

otslabvane-sluntse

Метаболизмът е много важен за организма, тъй като чрез него изгаряме калориите и контролираме теглото си. Ритъмът, чрез който се извършва тази функция определя енергийния ни разход през деня, съответно с колко ще отслабнем или колко ще качим.

Когато имаме навици, които го забавят, започваме за трупаме килограми и да се появяват здравословни проблеми.

Предлагаме ви 8 съвета, които да прилагате сутрин, за да стимулирате метаболизма си от сутринта:

1 Пийте хладка вода с лимон, за да ускорите метаболизма

Това е много полезна напитка за началото на деня. Приема се на гладно. Пречиства тялото и увеличава метаболизма за целия ден.

2 Здравословна закуска

Стимулира метаболизма, като така увеличава разхода на калории през целия ден. Възстановяваме тялото от гладуването през нощта и му осигуряваме основните хранителни вещества. Когато доставим на тялото веществата, които превръщат глюкозата в енергия, поддържаме кръвната захар под контрол.

otslabvane-21

3 Контролирайте въглехидратите

Много хора, които искат да отслабнат, допускат грешката да изключат напълно въглехидратите от диетата си. Трябва да разберем обаче, че те са необходими на тялото ни, тъй като са най- добрият източник на енергия. Избирайте такива, които са с нисък гликемичен индекс:

-пълнозърнести култури
-плодове и зеленчуци
-ядки
-пълнозърнеста паста

4 Включете зелен чай

Това е една от най- добрите добавки за отслабване. Високото съдържание на катехини и антиоксиданти ускоряват метаболизма и стимулират топенето на мазнините по корема.

5 Навийте часовника 30 минути по- рано

В началото може да ви се вижда много трудно, тъй като ви е трудно да излезете от леглото. Ако свикнете, можете да използвате допълнителното време, за да актиивирате метаболизма си. Можете да пиете по 3 чаши на ден. Правете го между храненията.

6 Тренировка

Ако искате да правите малка тренировка сутринта, трябва да имате предвид няколко неща: никога не я правете на гладно и ако водите заседнал начин на живот, да е с по- бавен ритъм.

Въпреки че доста хора тренират на гладно, това не е разумно, тъй като така ще се чувствате много изморени.

7 Яжте протеини

Протеините са задължителни за закуската. Те помагат за увеличаването на мускулната маса, изгарянето на мазнините и поддържането на метаболизма. Ето откъде можете да си ги набавите: варени яйца, пилешко или риба, сирене, соя и соеви продукти, бобови култури и ядки.

8 Бъдете постоянни

За да бъде метаболизмът ви винаги активен, не изоставяйте никой от тези навици след две седмици или месец. Дори резултатите да закъсняват, със сигурност ще се появят и ще си струва. Но за да се случи това, трябва да сте постоянни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване