Как да се разтоварим след преяждане и препиване

Понякога се случва да прекалим с храната през уикенда, когато си уговорим няколко срещи или ангажименти, на които не можем да откажем. След преяждането и препиването обаче, кантарът може да покаже и 2-3 килограма отгоре.

Когато сме преяли, тялото ни има нужда да отпочине и да се освободи от натрупаните токсини, течности и мазнини. За да се чувстваме добре и здрави, едно от най- важните неща, които трябва да направим, е да се хидратираме добре. Така лесно изхвърляме натрупаните токсини и бактерии.

Последиците от голямото преяждане
Прекаляването както с храната, така и напитките, не е здравословно. Това води до натрупване на свободни радикали в тялото, които трябва да изхвърлим, за да се почувстваме добре. Симптомите за наличието им са: липса на енергия, виене на свят, махмурлук, тежест, киселини, главоболие или подуване на корема.

Как да се пречистим
Ето какво трябва да направим, за да пречистим организма след уикенд с преяждане и препиване:

Ябълков оцет: лъжичка ябълков оцет притежава диуретични и пречистващи свойства. Веднага щом се събудим, я разтваряме в чаша вода и изпиваме. Въпреки че е неприятно на вкус, организмът със сигурност ще ни е благодарен.
Натурални плодови сокове: плодовете са богати на витамини и минерали, които помагат на организма да се възстанови. Най- добре е сами да си ги приготвяме, за да сме сигурни, че не съдържат допълнително захар, овкусители и оцветители.
Хидратация: водата и приемът на течности са особено важни след преяждане и препиване.
Спорт и движение: по този начин тялото изразходва излишните калории и се освобождава от токсините. Най- подходящите варианти са дълги разходки, каране на колело или плуване.
Спокойствие: това е изключително важно, за да се върнем към здравословното си състояние. Важно е да се храним бавно, като се наслаждаваме на всеки залък.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване