5 грешки в началото на диетата, които я провалят

Колко пъти сте започвали диета, но само след няколко дни вече я оставяте? Много често, всъщност допускаме грешки, които водят до предизвестен неуспех на диетата за отслабване.

Кои са те и как да ни избягваме, за да увенчаем усилията си с успех?

1. Преяждате като за последно преди да започнете диетата.
Знаете, че ви предстои период на лишения, в който няма да можете да ядете много от любимите си ястия. Затова решавате, като за последно, да опитате от всяко. Но така само ви става по- трудно да се придържате към диетичния режим.
Първо, трябва да промените нагласата си как гледате на диетата – ако гледате на нея като някакво мъчение, и предварително се настройвате негативно, няма смисъл изобщо да започвате.
Замислете се, че именно заради стария си режим на хранене, най- вероятно имате проблеми с килограмите. И ако не се харесвате и искате да ги промените, приемете с широко отворени обятия новия режим. Разбира се, той не трябва да е прекалено строг. Трябва да ви осигурява балансирана храна през деня, за да си набавяте всички необходими вещества.
2. Приемате диетата като нещо временно
Тази точка е доста свързана с предходната. Терминът „диета“ всъщност не е съвсем точен. За да отслабнете трайно и да не си връщате старите килограми, трябва да приемете чисто нов начин на хранене. Да оставите старите и вредни навици.
Йо- йо ефектът се получава, когато се спазват много строги диети за кратки срокове. След което, се връщате към старите хранителни навици. За да ги преборите, си помислете върху следните въпроси:
– Кои навици водят до напълняване и как можете да ги промените.
– Съставете си хранителен план, който хем да ви осигурява необходимите вещества, хем да е разнообразен откъм храни.
– Включете някакви упражнения или тренировки, които да подпомогнат процеса на отслабване.


3. Имате нереални очаквания
Често, когато се започва диета, има нереални амбиции за постигане на фантастични мерки. Не е добре да прекаляваме с очакванията – така лесно можем да се фрустрираме. Страхотни резултати се постигат във времето. А не за няколко дни.
Заредете се с търпение. Поставете си реалистични цели и не се водете по някакви идеални мерки или моделски пропорции.
4. Не обръщате внимание на качеството на храната
Щом започнете диетата, ще мислите само колко калории приемате. А ще пропуснете да обърнете внимание на качеството на храната, която консумирате.
Но ако храната не е с хубаво качество, не е богата на полезни вещества, няма смисъл от броене на калории. Така че, бъдете разумни. Избирайте здравословна храна, а не мислете само за калории.
5. Изведнъж се хвърляте да правите много упражнения
Няма как до един момент да водите заседнал начин на живот, а след това изведнъж да започнете да правите много интензивни тренировки.
Добре е да помислите за физическото си състояние и да започнете с тренировки, които да са подходящи за него. Ако отдавна не сте тренирали, не се насилвайте с трудни и изтощителни упражнения. Започнете по- леко и след като тялото ви влезе във форма, може вдигнете интензитета. Но имайте предвид, че ще са необходими няколко месеца, преди резултатите да станат видими.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване