Защо диетата не ви действа

Чувствате се разочарована: опитали сте всевъзможни диети за отслабване, а стрелката на кантара не е мръднала. Не, кантарът не е счупен. Просто не правите нещата както трябва. Вероятно допускате някоя от следните грешки:

greshki-v-dietata

Ядете рафинирани продукти. Никой не отрича многозърнестите блокчета и соковете, които ни улесняват живота, когато сме на диета. Но някои от тези продукти може да предизвикват обратния ефект. Тъй като са рафинирани храни, вместо да ви засищат, ви карат да ядете повече. Затова, вместо тях яжте натурални храни, като плодове и зеленчуци.

Спите малко. Сънят по- малко от 6 часа забавя метаболизма, променя хормоналните нива и ни добавя някой килограм. Освен това, умората ни кара да ядем повече. Скорошно изследване доказва, че хората, които спят по- малко, ядат с 500 калории повече.

Тренирате прекалено много. Невероятно, но факт – многото трениране не е толкова хубаво. За да отслабнем, 80% greshki-otslabvaneот енергията ни трябва да отива за захранване, а 20% за упражнения. По- важното е да се храните правилно.

Ядете много салата. Салатата е емблемата на диетите за отслабване. Но това ястие обикновено не съдържа достатъчно въглехидрати, за да регулират хормона на глада. Затова пълнозърнестият ориз, лещата и нахута са по- добрите алтернативи. Избягвайте и дресингите.

Не правите междинни закуски. За да работи бързо метаболизма и да гори повече калории, трябва да ядете всеки 3- 4 часа. Няма причина да ядем само на закуска, обяд и вечеря. Идеалното е да ядете по- малки количества, по- често.

На пиете вода. Не замествайте водата с газирано – то е много калорично. Водата много помага за регулирането на апетита. Доказано е, че хората, които пият по 2 чаши вода преди ядене, приемат с 90 калории по- малко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване