5 въглехидрати, полезни за отслабване

Създава се погрешната идея, че въглехидратите са враг номер едно на диетите за отслабване. Тези вещества обаче са жизненоважни и всъщност помагат за фигурата ви.

въглехидрати

Те са сред трите макронутриенти, заедно с протеините и мазнините.

Въглехидратите се срещат в много храни. Ето пет от тях, които са много ефективни за отслабването.

1 . Ананас. 250 грама ананас се равнява на 82 калории. Благодарение на фибрите, помага да се чувствате сити.

2 . Овес. Той е свързан с подобряването на нивата на холестерола, теглото и кръвното налягане. Като храна богата на фибри, ви помага да не се чувствате гладни.

3 . Пълнозърнеста паста. Тя съдържа всички хранителни вещества на зърното. Това превръща пълнозърнестата паста в богат източник на витамин В, желязо, протеини и фибри. Зарежда ви с енергия за дълго време и контролиравъглехидрати1 апетита.

4 . Пълнозърнест ориз. Освен че помага да регулирате храносмилането, заместването на рафинираните въглехидрати с по- здравословния пълнозърнест ориз помага за отслабването и предпазва от развитие на диабет тип 2.

5 . Картоф. Консумирането на картофи в умерени количества (100 грама) доставя достатъчно въглехидрати за производството на енергия в организма. Освен това съдържат 110 калории.

Въглехидратите са източник на енергия за всички органи и тъкани и единствената, която се използва от мозъка. Той гори до 30% от въглехидратите, които сте приели през деня.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване