Ето как да избегнем грешките в диетата за отслабване:

otslabvane-taliia

Отслабването може да бъде много лесно, ако знаем от кои грешки трябва да се предпазваме.
Спазването на диета за отслабване означава, че променяме хранителните си навици, като ги заместваме с други, по- здравословни. Много често причината за наднорменото тегло е именно небалансираното хранене (липса на плодове и зеленчуци в менюто, висок прием на захарни изделия, нерегулярно хранене и пр.)

ГРЕШКИ В ДИЕТАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

От избора на храна до начина на приготвянето й – всичко това влияе върху способността ни да отслабнем. Ястията, приготвени на пара, скара или фурна са доста по- нискокалорични, отколкото пърженото. Трябва да направим приоритетни консумацията на плодове, зеленчуци, бобови и пълнозърнести култури, както и да избягваме вредните мазнини.

Бърза диета. Изборът на диета е ключов за целия процес на отслабване. Диетите за бързо сваляне на килограми обикновено не са балансирани и рискът от йо- йо ефект е доста голям. Могат да ни свършат добра работа, ако имаме да сваляме до 5 кг, но за повече – не са подходящи.

Липса на движение. Важно е да правим упражнения, поне по половин час на ден. Ходенето помага да поддържаме форма, но ако искаме да свалим повече килограми, е необходимо нещо по- интензивно. Друга честа грешка е тренировката на празен стомах. Така няма да отслабнем. Само ще се мъчим, без да правим както трябва упражненията, тъй като нямаме енергия.

otslabvane-14

Малко вода. Помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Дневно трябва да приемаме поне 1,5 литра. Добрата хидратация поддържа метаболизма, особено ако започваме деня си с чаша вода и изцеден лимонов сок.

Калориите на здравословните храни. Дори здравословните храни, съдържат калории. Затова, трябва да внимаваме и да не прекаляваме с тях.

Елиминиране на групи храни. Диетите, които забраняват приема на цяла хранителна група, като въглехидратите например, не са полезни и ни излагат на риск от развиване на дефицит. Може да се ограничи, но не и да изключи напълно. Ако елиминираме храна, трябва да я заместим с друга, която да ни осигурява горе- долу същите полезни елементи.

Липса на сън. Една от функциите на съня е да поддържа метаболизма активен, като по този начин ни предпазва от напълняване. Липсата на сън или влошеното му качество изостря апетита. Подтиква ни да ядем по- калорични и мазни храни.

Машинално хранене. Трябва да отделяме време за храненето, поне 20 минути. През това време трябва да седнем, да забравим за телефона или телевизора, да дъвчем храната и да сме спокойни. Само така ще се заситим най- ефективно и няма да прекалим с храната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване