6 тактики за отслабване без глад! Виж Тук:

Повечето хора мислят, че за да се отслабне, трябва задължително да се гладува. Всъщност, продължителните периоди на глад само забавят метаболизма и така допринасят за качването на килограми.

Предлагаме ви 6 лесни стъпки, така че да не гладувате, докато отслабвате. Ето какви са те:

1. Не пропускайте хранене
Когато пропуснете хранене, задействате механизмите за пестене на енергия на тялото. Това означава, че организмът започва да намалява разхода на енергия. А на следващото хранене, гладът ще е още по- силен.
Когато тялото песни енергия, то я натрупва под формата на мазнини, най- вече в областта на корема. По този начин се повишава риска от различни сериозни заболявания, сред които и сърдечно- съдовите. Така че, пропускането на хранения предизвиква обратния ефект – качване на килограми.
Една от стратегиите е да се правят 3 основни хранения (закуска, обяд и вечеря) с една междинна закуска. По този начин се осигурява на тялото хранителни вещества, метаболизмът се поддържа стабилен, а теглото – в норма.

2. Яжте достатъчно фибри
Плодовете и зеленчуците ни осигуряват фибри. В стомаха те се раздуват и заемат по- голямо пространство, което означава, че чувствате ситост. Фибрите стимулират жлъчката и по този начин намаляват нивата на холестерола.
Така че, освен полезни за здравето, тези вещества ни създават продължително чувство на ситост.

3. Следете качеството на храната
Често излишното тегло се дължи на нездравословен избор на храната. Ако често посягате към захарни изделия и много мазни храни, това се отразява директно върху теглото и здравето. Затова, трябва внимателно да избирате храната, която консумирате.
Добре е да се избягва много сладката или прекалено солената храна, тъй като увеличават апетита.

4. Овладяване на вълчия глад
Честа причина да се наруши диетата е зверският глад, който ни връхлита – най- вече в следобедните часове и вечер. Много често се дължи на психо- соматични причини, отколкото на реален физически глад.
Затова, трябва да използвате ефективни стратегии, за да се преборите с този проблем. Физическата активност е много полезна в това отношение. Както и добрата хидратация.

5. Пийте достатъчно вода
Човешкото тяло е изградено от 70% вода. Но много често, пиенето на вода се подценява и мнозина не приемат дори половината от необходимото дневно количество. Често дори се случва човек да обърка жаждата с глад. Вода трябва да се пие равномерно през деня, още преди да се усеща жажда.

6. Планиране на храненията
Отслабването изисква добро планиране, още преди да се отиде на пазар. Добре е преди това човек да си помисли какво ще е в основни линии менюто му, да си състави списък. По този начин трудно ще се разконцентрира, докато пазарува, и няма опасност да купи ненужни и калорични храни.
Важно е също да менюто да е разнообразно, за да не омръзва все една и съща храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване