4 прости правила за отслабване

palaski

Ако искате да отслабнете и да останете във форма, има 4 точни правила, които трябва да следвате:

1. Елиминирайте захарта, рафинираните въглехидрати и нишестето. Не мислете за тези храни като за нещо забранено, по- добре се старайте да ги избягвате. Те нямат никаква хранителна стойност, а само много калории, които после трудно се изгарят. Тези храни засягат нивата на инсулина в кръвта, който е хормонът, отговорен за трупането на мазнини. Като ги премахнете от храненето си, можете да регулирате процеса. Намаляването на нивата на инсулина помага за елиминирането на течното тегло.
2. Всеки ден яжте протеини, въглехидрати и полезни мазнини. Те са задължителни, за да можем да отслабнем. Протеините, например, ни помагат да изгаряме повече калории, засищат ни за по- дълго време. Не всички мазнини са еднакви. Мазнини като зехтин, рибно масло, кокосово масло са наистина полезни за здравето и дори ни помагат в отслабването. Плодовете и зеленчуците пък ни осигуряват много фибри, витамини и минерали.

otslabvane-liato
3. Тренирайте поне 3 пъти седмично. Не е необходимо да се трепете всеки ден във фитнеса, за да получите желаните резултати. А и вероятно няма да ги получите. Просто правете някакъв вид упражнение или тренировка по три пъти седмично, поне по 30 минути. Може да е ходене, тичане, танцуване, каране на колело и пр.
4. Спете достатъчно. Ако спите по- малко от 7 часа през нощта, трябва да си лягате по- рано. Добрият сън е жизненоважен за отслабването. Лептинът и грелинът са хормони, свързани с апетита, и се регулират почти изцяло от съня. Ако не спите достатъчно, те се дебалансират и през целия ден ще се чувствате гладни. Ако почивате достатъчно, тези нива се балансират. Сънят помага и за възстановяването на съня.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване