Отслабвайте с булгур

bulgur

В една порция булгур се съдържа фибра, протеини, желязо и витамин В6, както и много други вещества. Съдържа доста фибра: 8 грама в 200 грама. Осигурява ни 21% от дневната препоръчително доза за жените и 32% за мъжете.

Фибрата е задължителна за отслабването. Една от основните характеристики е, че фибрата се храносмила доста време, което ни кара да се чувстваме сити за дълго. Така се улеснява постигането на калориен дефицит и отслабваме. Фибрата пречиства храносмилателния тракт и регулира храносмилането, като ни предпазва от подуване и помага на тялото да усвоява по- добре минералите.

Булгурът е много богат на желязо. Подобрява транспортирането на кислород навсякъде в тялото и е жизненоважен за ензимите и протеините в клетката. Увеличава производството на колаген и засилва имунната защита.

bulgur-1

Витамин В6, който се съдържа в тази зърнена култура, подобрява резултатите от тренировките ни. Действат като коензими, които активират други ензими, които преработват храната, превръщат я в енергия и помагат за производството на хормони.

Как се консумира

Булгурът се вари, докато омекне, също както ориза и киноата. Може да го добавяте към супи или манджи, да го смесвате със зеленчуци.

Много подходяща добавка към салати. Много хора ядат булгур на сутрешна закуска, с прясно мляко и малко плодове.

Готви се бързо. Така че е много подходящ за през седмицата, когато нямаме време за готвене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване