Напълнява ли се наистина от авокадото?

avocado

Авокадото обикновено се възприема като мазен и калоричен плод, но според учените, е полезно да присъства в диетите за отслабване.

Обикновено авокадото се отхвърля от диетите за отслабване, защото съдържа висок процент мазнини. Всъщност, липидите са най- важната част от съставките му. Затова, на пръв поглед, няма как да ни помогне да отслабнем.

Изследванията от последните години обаче опровергават общоприетите тези. Проведени са опити сред 17 000 души, от които 350 са приемали авокадо. Резултатите били зашеметяващи.

avocado-krem

Хората, които ядели всеки ден авокадо, са по- склонни да ядат плодове и зеленчуци като цяло. Имали много висок процент „добър“ холестерол, по- малка обиколка на талията и по- ниско тегло. Освен това, намалили с 50% вероятността да развият метаболитен синдром.

До момента беше известно е, че авокадото съдържа фибра, мононенаситени мазнини, витамини и други вещества. Но не се използваше в диетите. Но вече редица учени и експерти съветват хората да го включват.

Как да използваме авокадото за отслабване?

Има много начини да го направим. Приемайте го винаги студено, защото когато е горещо, вкусът не е толкова добър. Може да го добавяте към салатата си, да правите гуакамоле, иили да го добавите към някоя диетична рецепта със зеленчуци.

Авокадото е случай – изключение, защото мазнините му са много полезни за здравето ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване