Фактори, които пречат на диетата ви

Има много фактори, които пречат на диетата и могат да я провалят. Като започнем от неправилни хранителни навици, като минем през яденето между храненията и стигнем до несъзнаваните – всичко това може да се окаже пречка пред намеренията ни да отслабнем. Затова е важно да ги знаем, когато сме на диета за отслабване.

диета

Както казахме, има много причини, които могат да попречат на диетата. Сред тях споменахме неправилно хранене, непознаване на калории в храните, на скритите калории, но има и други фактори.

Фактори, които пречат на диетата

– Хората, с които се храните, несъзнателно могат да влияят на количеството храна, което приемате.

– Доказано е, че човек, който е с наднормено тегло и на диета, се влияе от слаб човек, който яде много. Този, които спазна режим за отслабване, се потиска и иска да яде толкова, колкото и придружителя си. Това може да доведе до грешнотодиета8 умозаключение, че „щом той може да яде толкова, и аз мога“.

– Ако слабият човек яде малко, това кара и този, който е на диета, да се ограничава

– Ако и двамата са с наднормено тегло, поведението на този, който е на диета се променя. Взаимно си влияят да ядат повече, има нещо като заговорничество между тях.

– Има и други несъзнавани фактори, като например рекламите на снаксове или сладкиши. Ако се вгледате внимателно в тях, ще видите, че всички герои са слаби, което може да ви накара да си мислите „ако те могат, защо аз да не мога“.

Обикновено тези фактори остават незабелязани, но влияят много негативно на хората, които искат да отслабнат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване