Принципи на диетичната кухня

Един от основните проблеми, когато започнем диета за отслабване, е монотонността вярването, че няма да хапнем нищо вкусно. Всъщност, трябва да се оставите на въображението си и да научите рецепти за нискокалорични варианти на любимите ви ястия. Това се постига като намалите употребената мазнина, захар и пр.

готвене

Пържене

Трябва да се ядат много умерено заради високото калорийно съдържание. Ако пържите, се препоръчва да използвате зехтин, тъй като издържа повече на високите температури и не попива толкова в храната. Когато извадите пърженото от тигана, не забравяйте да го изцедите хубаво от мазнината.

Майонеза и мазни сосове

Майонезата е много калорична. Избирайте нискокалорични варианти или я разреждайте с кисело мляко. Не забравяйте готвене1да използвате ароматни подправки.

Трябва да внимавате и със салатите, които иначе са ключови за диетите за отслабване, особено ако я подправяте със сос. Избягвайте ги, ако съдържат много мазнини. Помнете, че 1 супена лъжица олио съдържа 80 калории.

Бобови

Включете ги в диетата си, ако искате бързо да отслабнете. Не съдържат много калории и мазнини, но много засищат. Може да ги ядете под формата на най- различни ястия – салати, супи, гарнитури и пр.

Подправки и напитки

Подправките като чесън, магданоз, розмарин, дафинов лист и др.са много препоръчителни заради свойствата си и може да ги използвате, за да овкусявате ястията си. По този начин ще намалите и солта, която трябва да се избягва, тъй като помага за задържането на течности.

Помнете, че пиенето засища глада. Помага и за освобождаването от токсини и подобрява храносмилането. Пийте обилно вода през деня, още преди да почувствате жажда, също така пийте напитки, като чай и кафе без захар, доматен сок, диетични напитки.

Заместете захарта с нискокалорични подсладители. Ако се налага да я използвате, трябва да е в много малки количества.

Как да се лекуваме с храната. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване