Тренировка за гърди: Вдигай тежко за голям размер

Когато целта е да изградите големи и масивни мускули, модерните фитнес стратегии предвиждат серии от  8 до 12 повторения. Повечето хора са съгласни, че това е оптималният вариант за качване на мускулна маса, тъй като не е прекалено тежък, но не е и твърде лесен.

тренировка за гърдиКакто всичко останало на този свят, в един момент подобна програма спира да работи. Тялото просто привиква, влизате в коловоза на рутината и моментът на изненадата липсва. Какво може да направите:

Вдигайте тежко

Когато тренировката зацикли, просто трябва да промените нещо. Да увеличите броя на повторенията не е най – разумния вариант, когато искате да изграждате и единствената алтернатива е да увеличите тежестта. Не е задължително да се изцеждате на макс при всяка серия и да се мъчите с непосилни тежести, които позволяват да направите едно – единствено повторение.

Система 5 х 5

Стартирайте промяната с поставяне на повече килограми върху щангата и играйте с по 5 повторения. Също така удачен вариант е да не изпълнявате всичките 5 серии по този начин, а например само първите две. Следващите три може да върнете пак към 8-12 повторения, но най – важното ще бъде постигнато – изненадата.

Вашата тренировка за гърди би могла да изглежда така:

Упражнение Серии Повторения
Изтласкване на щанга от полулег 5 5
Повдигане на дъмбели от тилен лег 5 5
Затваряне на кабели от стоеж 4 10

*Забележка: Преди да започнете направете 2-3 разгряващи серии с лека тежест и след това качете

Ако се чувствате добре (имате още сила и желание), може спокойно да добавите още някое упражнение, като например кофички или лицеви опори. Имайте предвид, че това не е задължително и го правете единствено, ако наистина чувствате, че можете още.

Схемата 5х5 може да използвате и при работа за другите мускулни групи като гръб или ръце.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване