6 женски грешки при тренировка за отслабване

фитнес за жени

фитнес за жени

Всеки е склонен да допуска грешки, още повече при тренировка за отслабване. Ето кои са шест от най – често срещаните при жените и начините да се избегнат.

Еднообразна тренировка за отслабване

Да играете всеки път по един и същ начин (еднакви упражнения, динамика, повторения и прочие) е сред най – големите недостатъци не само при отслабване, но въобще като цяло. За да получите максимален ефект е добре да редувате различни по вид занимания – например аеробна с анаеробна тренировка, да сменяте методиката през период от 3-6 месеца. Само така ще успеете да изпълните плана и да се вталите.

Говорите по време на физически занимания

По време на тренировъчни занимания е строго ЗАБРАНЕНО да се говори и клюкарства. С бръщолевене и празни приказки няма да постигнете нищо друго, освен да се разконцентрирате и да провалите деня си. А всяка тренировка е важна по време на отслабване не само заради изгорените калории, но и заради поддържане на психическо равновесие.

Пропускате диетата за отслабване

Щангите във фитнеса са силни приятели, но съвсем не са достатъчни, за да оформите фигура на древногръцка богиня. Правилното хранене е също толкова важно (според някои капацитети дори още повече) и пренебрегването му е пагубно. Представете си, че сте направили страхотно изпълнение в залата и след това изядете 5 дебели филии, обилно намазани с шоколад. Целият ви труд отива на кино, а кантарът след няколко часа ще покаже поне 300 грама отгоре. Подгответе правилната диета, която ще ви спаси.

Отслабване не се прави ден за ден

Веднъж завинаги прегърнете мисълта, че тренировката и здравословното хранене са начин на живот, а не двуседмично мъчение за наивници. Ако искате да се чувствате добре, да бъдете здрави и силни – поставяйте си дългосрочни цели, а не само спазването на някаква си краткотрайна диета.

„Забравяте” за водата

Ах, да. Колко досадно, пак трябва да пия вода! Ако не пиете достатъчно вода, метаболизмът се забавя и тялото стартира защитен режим. Дори да не ви е твърде много по вкуса, пийте много вода и НЕ я заменяйте с кафета, сокове, газирани напитки и бира. При отслабване дневната доза е минимум 2 литра за жени.

Въглехидрати вместо протеин

Може би за вас шоколадът и бонбоните са по – вкусни от вареното месо и суровите чушки, но с тях няма да направите никакво отслабване. Когато пазите диета за намаляване на теглото приемът на белтъчини е повече от задължителен. Образно казано, протеините помагат за горене на мазнините и ги „гонят” по напълно естествен път.

отслабване за жени

отслабване за жени

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване