Неконтролируемият апетит се дължи на гените?

Известно е, че наследствеността до известна степен, е отговорна за наднорменото тегло или затлъстяването. Затова е важно да се разбере, че дали съществува или не генетична връзка между глада и напълняването.

greshki-v-dietata

Процент от хората , които страдат от наднормено тегло или затлъстяване се дължи на наследствеността. Независимо от това, според скорошни изследвания стана известно, че гените са отговорни за стръвния глад.

Един от механизмите, които може би причинява затлъстяване, е възможността на тялото да отговаря на ситостта. Когато капацитета на засищане е нисък, се увеличава вероятността за наднормено тегло.

Доказано е, че децата, носители на множество варианти на гените, свързани със затлъстяването, имат по- малки възможности да отговарят на усещането за ситост и са предразположени към наднорменото тегло.

Увеличаването на теглото при тези деца се случва чрез няколко механизма. Един от тях е слабото усещане за ситост. detsa-zatlastqvaneТова заключение е важно, защото ни стават ясни за различните причини за затлъстяване, тъй като това заболяване е все по- разпространено.

Като знаем как гените се намесват в началото и в процеса на трупане на килограми , е възможно да се разработят различни стратегии срещу слабия отговор на ситостта.

Все по- често детското затлъстяване се увеличава, което е много притеснително. Затова е важно да са ясни причините.

Разбира се, гените са малка част от факторите, които влияят върху качването на килограми – неправилни хранителни навици също много влияят върху теглото, застоялият начин на живот също.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване