Кои плодове ни помагат да отслабваме през есента и зимата? Виж Тук:

През зимата няма място за летни плодове като диня или пъпеш. Но есента и зимата също ни предлагат богато разнообразие от плодове, които хем са полезни за здравето, хем помагат много за отслабването.

Киви
Съдържа много фибри, които са полезни за добрата работа на чревния тракт. Плодът е много богат на витамин С, който е от голямо значение, както за отслабването, така и за имунитета. Препоръчва се плодът да се консумира сутрин или преди обед, за да се пречиства редовно чревния тракт. Кивито има полезни свойства и за кожата – помага за образуването на колаген и хидратира кожата.

Цитрусови плодове
Портокали, грейпфрут, мандарини – всичките съдържат много витамин С. Освен това, са нискокалорични, богати на фибри. Всички те имат свойството да подпомагат разграждането на мастните клетки. Грейпфрутът е сред най- ефикасните природни средства за отслабване. Също така, са богати на антиоксиданти, които предпазват кожата от стареене и я правят по- красива.

Ананас
Този тропически плод съдържа витамин С, В1 и В6. Бромелиновата киселина, която е сред основните му съставки, има доказани качества за отслабването. Ананасът поддържа кожата хидратирана и я предпазва от стареене.

Ябълка
Най- популярният плод за отслабване. Фибрите пектин, които се съдържат в кората, засищат за дълъг период и подобряват работата на червата. Ябълките са богати на много витамини и минерали, които укрепват имунитета. Плодът е нискокалоричен. Помага за образуването на колаген.

Грозде
Съдържа много витамини, а фибрите помагат да се чувстваме сити за повече време. Черното грозде съдържа важни антиоксиданти, които помагат за топенето на мазнините. Плодът съдържа големи количества захар, затова трябва да се консумира умерено. Не повече от 20 зърна на ден.

Круша
Много ефикасен плод за сваляне на излишните килограми. Съдържа много фибри, които стимулират перисталтиката и подобряват метаболизма. Засища за повече време, а вкусът на плода е неповторим. Ако ни омръзнат ябълките, спокойно можем да ги заместим с круши.

Нар
В момента е сезонът на нара. Ако не сте опитвали този плод, не го пропускайте. Притежава уникални свойства, които надхвърлят много повече тези, които помагат за отслабването. Нарът съдържа уникална комбинация от витамини, минерали и аминокиселини, които помагат за топенето на мазнините и предпазват от стареене. А според най- новите научни изследвания, нарът има свойството да предпазва и от рак.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване