Хранителни съвети за отслабване без гладуване

Не знаете защо, но или зарязвате диетата за отслабване, или напълнявате без видима причина? Има неща, които можем да направим, за да успеем, все пак, да свалим излишните килограми. Ето как можете да подобрите резултатите на кантара, без да гладувате и да се ограничавате много.

1. Планирайте храненията си, така че да са пълноценни и да не огладнявате между тях. Всяко хранене трябва да ви осигурява протеини, въглехидрати, фибри и здравословни мазнини.

2. Междинните закуски са позволени, но трябва да са балансирани. Ако приготвяте сандвич, трябва да съдържа поне два от следните елементи: протеин, фибри и полезни мазнини.

3. Увеличете консумацията на зеленчуци. Не ги ограничавайте само до салатата или гарнитурата на обяд и вечеря. Може да ги добавяте към сандвич, към сутрешния шейк или сок.
4. Открийте кои са слабите ви моменти и ги неутрализирайте. Например, ако огладнявате, докато готвите, вземете две ябълки на работа и ги изяжте през равни интервали, така че да не се прибирате гладни.

5. Ако огладнявате по никое време, бъдете подготвени. Дръжте подръка някакъв плод или зеленчук, малко ядки или семена. Може да бъде чаша чай или шейк.

6. Една голяма салата на ден. Препоръчително да е на обяд. Вечер избягвайте зеленчуци, които подуват.

7. Пригответе нарязани зеленчуци, готови за консумация. Използвайте ги за печене, задушаване или варене. Нека са разнообразни, за да не ви омръзват: карфиол, броколи, тиква, чушки и пр.

8. През уикенда отделяйте повече време за готвене. Приготвяйте ястия, които изискват повече детайли, но предлагат по- богати вкусове.

9. Сварете няколко яйца и ги дръжте в хладилника. Така, ако огладнеете внезапно, ще се готови и няма да губите време да ги приготвяте тепърва.

10. Отделете един специален ден, в който можете да си позволите някоя глезотия, но без да прекалявате. Например, да хапнете любимо ястия в някой ресторант, и пр. Разбира се, не си позволявайте да преяждате.

11. Търсете винаги нови идеи и рецепти за здравословно готвене. Една от най- честите причини за провала на диетите е, че човек се отегчава от еднообразната храна.

12. Здравословни подправки. Експериментирате с различни подправки и вкусове, за да се радвате винаги на ароматна и вкусна храна.

13. Внимавайте с количеството калории. Понякога един шейк може да съдържа много повече калории, от едно ястие.

14. Домашно приготвената храна е винаги за предпочитане. Колкото повече от ястията и закуските си приготвяте вкъщи, толкова по- добре резултати ще постигнете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване