Ако изключим само един хранителен навик, си гарантираме отслабване и хубава фигура

napalniavane

И днес не остана време да си приготвите яденето вкъщи? Все пак, винаги е по- лесно да си купим нещо отвън, да хапнем на крак и да си спестим време и усилия.

Но учените предупреждават, че когато това ни стане навик, рискът от бързо напълняване е огромен.

Според изследване, публикувано в медицинско издание, учениците и младежите, които се хранят навън, приемат двойно повече калории от тези, които се хранят у дома.

Съчетанието от пица, дюнер или хамбургер с газирана напитка, ни осигурява толкова калории, че не би трябвало да ядем нищо друго, освен това, през целия ден. Но тази хранителна комбинация не ни осигурява никакви витамини, минерали или фибри, от които тялото ни има нужда. Само много калории. А на всичко отгоре, не ни засищат за кой знае колко време.

otslabvane-hrana-1

Ако искаме да отслабнем, трябва тотално да забравим за този тип храна и напитки и да ядем само готвена храна. Най- добре, домашно приготвена, защото само така можем да сме сигурни какво точно съдържа.

Но не само учениците и студентите са в изложени на риск от този вреден навик. Много работещи хора в обедната почивка също наблягат на бързата храна, защото е по- лесно. Но много по- лесно е да си носим обяд от вкъщи, от това, което сме готвили. Така хем няма да се губи време в обедната почивка, хем ще се спестят пари.

За да заместим бързата храна с домашна, е добре да приготвяме две ястия. Едното – задължително салата, като предястия. Леко овкусена и приготвена от сезонни зеленчуци.
Вместо газирано пък, е най- добре да се пие вода. За да я овкусим, можем да й добавяме резенче лимон, което много освежава, особено през лятото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване