5 супер съвета за отслабване след лятото! Виж Тук:

Доказано е научно, че по време на лятната отпуска, се качват килограми. Нормално е, когато сме в почивка, да си хапваме повече, да пием много сокове, да ядем сладолед, да си лежим. През лятото се качват между 2-3 килограма, казват диетолозите.

През есента обаче е време да влезем във форма. Можем да го постигнем и без стресиращи диети. Достатъчно е да спазваме няколко прости правила. Ето кои са те:

1. Наспивайте се добре
Според много диетолози, това е дори по- важно от храненето и спорта. Научно е доказана връзката между нарушенията в съня и напълняването. Причините са разнообразни, но най- вече хормонални. Трябва да сме наясно, че когато мозъкът и тялото ни са изморени и нямат енергия, ще ни накарат да им я осигурим, чрез храна.

2. Сутрешната закуска трябва да включва следното:
Плод и някакъв протеин, са идеалната комбинация за сутрешна закуска. Също така е добре да добавим малка порция мюсли или друг вид зърнена закуска.

3. Избягвайте газираното и алкохола
Не само, че трябва да избягвате газираното. Но не са позволени дори диетичните газирани напитки. Най- новите изследвания показват, че нискокалоричните напитки не помагат за отслабването, но също увеличават риска от диабет. Алкохолът пък съдържа много калории. Затова най- подходящите напитки са домашно приготвени сокове и вода.

4. Яжте плодове между храненията
По този начин подпомагаме храносмилането и тялото усвоява по- пълноценно витамините и минералите. Така ще сме по- сити до следващото хранене и ще си спестим около 350 калории дневно.

5. Ходете пеша
Най- лесното упражнение, което е достъпно за всички. Идеален вариант за отслабване с около 3 кг. Ако вървите един час със скорост 5 км/ч, се изгарят около 230 калории. Може да ходите пеша до работа, да използвате стълби вместо асансьор.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване