5 съвета за добър метаболизъм

съвети за добър метаболизъмВ основата на всяко качествено отслабване стои добрият метаболизъм (виж тук). Без правилна обмяна на веществата усилията биха били напразни, а наднорменото или поднормено тегло ще си останат ваши спътници за цял живот. Лекари обясняват, че диетите и тренировката са основните части от инструментариума, но тяхната основна роля е именно да регулират усвояването на храните и изхвърлянето на отпадъци чрез отделителната система.

Важно е да запомните, че без правилни диети и упражнения за отслабване, вероятността да постигнете нещо е много малка. Това е и причината, поради която в повечето съвети препоръчват ежедневно провеждане на тренировка и здравословно хранене. Ето 5 практически съвета за добър метаболизъм

Яжте по 5-6 пъти дневно, а не само по три. По този начин не само ще улесните храносмилането и ще задействате механизмите за отслабване, но и ще вдигнете енергийните нива до неподозирани висоти. Забравете всичко наслагвано в главите досега и създайте чисто нови навици.

Закуската. В никакъв случай не пропускайте закуската. В рамките на първия час след ставане от сън, задължително хапнете нещо полезно като свеж плод, варени яйца или нещо друго нискокалорично. Това обаче не значи, че е хубаво да се надумкате с половин хляб, тлъсто месо и грамове мазнини още от сутринта.

Повишете вашия метаболизъм с хранителни добавки. Отлична идея е да се снабдите с качествен продукт, който спомага за ускоряване на метаболизма и помага при отслабване. Такъв е „Диетин Комплект”, който ще окаже огромна помощ при всяка здравословна диета. Приемането му ще загрее тялото, ще повиши ефектът на термогенезата и процента на метаболна обмяна.

Започнете деня с чаша или две вода с лимон вместо кафе. Също така не забравяйте да пиете достатъчно вода през целия ден, защото тя не само поддържа усещането за ситост, но и помага да тялото при отслабване, ускорявайки смилането на храната.

Упражненията. Нищо на света не е в състояние да подпомогне добрият метаболизъм толкова, колкото подходящата серия упражнения, още повече когато програмата е съставена специално за топене на килограми. Няма да обясняваме какви точно са ползите от спорта при отслабване, защото темата е безкрайна. Но бъдете сигурни, че ако искате отлични постижения, задължително трябва да посвещавате поне 150 минути седмично за кардио и анаеробна тренировка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване