5 признака, че отслабваме наистина! Виж Тук:

otslabvane-23

Когато отслабваме, има голямо значение дали свалените килограми се дължат на загуба на мазнини или на вода.

Когато свалените килограми се дължат на загуба на вода, те много бързо могат да се върнат обратно. Когато обаче отслабването е за сметка на мазнините, това означава, че сме на прав път. Няма опасност килограмите скоро да се върнат обратно.

5 призната, че сваленото тегло е за сметка на мазнините, а не на водата:

1. Показателите на кантара
Ако сутринта кантарът показва по- ниски стойности, а вечерта – други, по- високи, най- вероятно става въпрос за вода. Истинското тегло не се променя от сутринта до вечерта. Тялото обаче може да тежки с до 2,5 кг повече заради водата. Затова, се препоръчва тегленето на кантара да се случва веднъж седмично. Така ще добиваме по- обективна представа за теглото си.
2. Стабилно тегло
Водата води до лъкатушене в килограмите. Ако сутринта сме с 2 кг по- малко, а вечерта с 2 кг повече, това вероятно не е същинско отслабване. Стабилното отслабване може да варира с грамове, но не и с толкова големи стойности, както се случва при загубата на вода. Препоръчително е да се теглим сутрин, след като сме отишли до тоалетна, и преди да закусим.

otslabvane-1
3. Повече енергия
Когато отслабването се дължи на топене на мазнини, а не само на изхвърляне на вода, чувстваме прилив на енергия. В обратния случай, ако килограмите ни са по- малко, за сметка на водата, няма да усещаме разлика в енергията. Разликата ще се дължи на факта дали сме отишли до тоалетна или не, или дали сме дехидратирани.
4. Повече сила
Отслабването за сметка на водата няма да повлияе на физическата ни издръжливост. Когато обаче започне същинското отслабване чрез топене на мазнини, ще имаме сили и желание за вършим повече неща. При това, по- добре. Много от нещата в ежедневието ще ни се струват по- лесни.
5. Дрехите започват да стават широки
Когато свалим килограми за сметка на водата в организма, няма да усещаме разлика, когато обличаме дрехите си. Такава загуба на тегло не се отразява на начина, по който ни стоят. А когато отслабваме и топим мазнините, това веднага си личи по дрехите. Ще свалим един размер от панталона или роклята. Това е най- добрият индикатор, че топим мазнините.

Следенето на теглото е доста емоционален момент, който може и да ни фрустрира. Затова е важно да знаем дали наистина отслабваме и топим мазнините, или просто теглото варира заради водата в организма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване