5 златни правила за плосък корем! Виж Тук:

1. Включете повече протеин в менюто си.
Това е дългосрочна стратегия за отслабване не само на корема, но и за цялостно редуциране на теглото. Протеинът, освен това, поддържа нашите мускули. Намалява чувството на глад за часове напред и ускорява метаболизма. Според научните изследвания, протеинът трябва да бъде 25- 30% от ежедневното ни меню, за да помогне да отслабнем. Най- добрите източници на протеин са рибата, месото, яйцата, млечните продукти.

2. Не яжте захар и забравете за газираните напитки
Захарта, която консумираме, се състои наполовина от глюкоза, наполовина от фруктоза. А фруктозата може да се обработва от черния дроб само до известна степен. Научните изследвания доказват, че фруктозата е главният виновник за трупането на мазнини по корема. При соковете е още по- лошо – те са много калорични, а на практика не ни засищат. Трябва да се избягват газираните, натуралните сокове със захар, енергийните напитки. Избягвайте също да слагате захар с чая или кафето.
Когато ядем цял плод, вместо да пием сок, фибрите спират бързото показване на захарта. Докато в сока няма фибри.

3. Ограничавайте въглехидратите
Това е сигурен начин за топене на мазнините по корема. Доказано е, че нисковъглехидратната диета е най- ефективната в отслабването. Ако искате бързо да свалите корема, ограничете въглехидратите до 50 грама на ден. По този начин ще влезе в процес на кетоза. За да запазите резултатите след като сте свалили излишното тегло, трябва да възприемете съвсем нов начин на хранене, който ограничава излишните въглехидрати. В това число спада и алкохолът.

4. Включете повече фибри
Фибрите се съдържат най- вече в зеленчуците и плодовете, в бобовите и пълнозърнестите култури. Сутрешната ни закуска трябва да съдържа достатъчно количество фибри, за да се чувстваме сити. Следващите хранения трябва да са добре балансирани, като вечерята е най- лекото. Важното е да не се пропуска нито едно дневно хранене. Хлябът и пастата са позволени, но трябва да са пълнозърнести и да не прекаляваме с тях.

5. Упражненията с висок интензитет са много полезни за топенето на мазнините по корема
Физическата активност е много важна, когато трябва да сваляме килограми. Въпросът е всеки да избере такава, каквато му е приятна. Чрез спорта не само ще свалим излишните мазнини, но и ще стегнем мускулите на корема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване