4 бабини рецепти за отслабване

Понякога дори да спазваме диета и да спортуваме, желаните резултати си остават мираж. В такива случаи е добре да използваме някоя природна рецепта за ускоряване на метаболизма.

Чесънът е сред природните средства, които са най- ефективни в тази посока. Нека разгледаме няколко варианта как да го приготвим.

1. Чесън и зехтин
Това е много древно средство, което стимулира метаболизма и изразходването на калориите. Осигурява ни антиоксиданти, ценни минерали и мастни киселини, които намаляват натрупването на лошия холестерол и понижават кръвното.
Съставки: скилидка чесън, 1 лъжица зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне: намачква се скилидката и се смесва със зехтина.
Приема се всеки ден на гладно.

2. Чесън и лимон
Когато съчетаем тези две съставки, получаваме напитка с мощно антиоксидантно действие. В съчетание с диета за отслабване, води до редуциране на излишните килограми.
Съставки: 1 чаша вода, 1 скилидка чесън, сок от ½ лимон
Начин на приготвяне: Слагаме водата да се вари. Когато кипне, добавяме чесъна, накълцан на ситно. Оставяме напитката да стои 10 минути. Прецеждаме и добавяме сокът от половин лимон.
Пие се по една чаша от напитката на гладно, поне 3 пъти седмично.

3. Морков, чесън и портокал
Тази антиоксидантна напитка има мощно действие срещу наднорменото тегло. Осигурява на организма много витамини и минерали.
Съставки: 2 моркова, сок от 2 портокала, 1 скилидка чесън, ½ чаша вода
Начин на приготвяне: Обелете и нарежете на ситно морковите. Изцедете сока от портокалите. Слагаме съставките в блендера и разбиваме заедно с чесъна и водата. След като е готова сместа, се консумира веднага.
Сокът се пие на гладно, 2-3 пъти седмично.

4. Чесън и канела
Комбинацията от тези две съставки стимулира метаболизма и намалява натрупването на глюкоза в кръвта.
Съставки: 1 скилидка чесън, ½ лъжичка канела на прах, 1 чаша вода
Начин на приготвяне: Загряваме водата и добавяме чесъна и канелата. Оставяме да кисне на стайна температура. Прецеждаме преди консумация.

ВНИМАНИЕ: Не трябва да се прекалява с консумацията на чесън, защото може да раздразни храносмилателната система. Не надвишавайте указаните дози и честота на прием!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване