Котлети от леща: прости рецепти за всеки ден

kufteta12Според хранителните свойства лещата е способна да замени в нашата диета такива продукти като хляба и месото. Ето защо, котлетите от леща са не само вкусна, но и много питателна, здравословна  и диетична храна, която е и доста лесно да се приготви.

Котлети от леща с лук

Съставки: 1 чаша зелен леща, 6 глави лук, растително масло, сол, подправки, 1 чаша галета, куркума.

Начин на приготвяне: Измийте леща и я накиснете за 10 часа във вода. Нарежете на ситно лука и го  запържете в олио до златисто кафяво. Изцедете лещата в гевгир.  Смесете заедно с лука, черен пипер, подправки и сол на вкус. Замесете пълнеж.

В галетата добавете куркума. Оформете кюфтета от сместа, оваляйте я в галетата и запържете за 5 минути от всяка страна.

трттттттттттттттКотлети от червена леща

Съставки: 250гр червена леща, 50гр брашно, 1 супена лъжица заквасена сметана, сол,  масло и подправки.

Начин на приготвяне: Сварете червената леща в подсолена вода за 15 минути в съотношение две чаши вода на 1 чаша леща. Прецедете сварената леша и я смачкайте на пюре,  оставете да изстине и добавете брашното, подправките и разбъркайте. Оформете  котлети и запържете в зехтин за 3-4 минути от всяка страна.

Сервирайте със заквасена сметана.

DSC06607-1024x768Котлети от червена леща с тиквички

Съставки: 100гр червена леща, 1 жълтък, 100гр тиквички, 100гр зеле , 60гр лук, 40гр моркови, 3 скилидки чесън, сол, черен пипер, смлян червен пипер, къри, сушен чесън.
Начин на приготвяне: Сварете червена леща и я смачкайте до състоянието на пюре, охладете я. Нарежете лукът, накълцайте чесъна и задушете, докато омекнат, добавете настърганите моркови, тиквички и зеле, долейте вода, покрийте и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат.

Смесете зеленчуците с лещата, подправките, яйченият жълтък и омесете на кайма. Оформете котлетите и ги изпечете на тава във фурната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване