Етеричните масла ни помагат да отслабваме – виж как:

Години наред да се говори, че може да се отслабва с аромати, е изглеждало като научна фантастика. Последните научни проучвания обаче категорично доказват, че е факт.

Разбира се, това не означава, че вдишването на аромати ще ви накара да отслабнете по магически начин. Терапията трябва да е част от цялостната ви здравословна система. Основните заслуги на ароматерапията за борбата с килограмите са две: намалява усещането за глад и ви предпазва от стреса и други негативни емоции, които водят до качване на килограми.

Съществува взаимовръзка между обонянието и глада. Чрез обонянието изпращаме сигнал, че сме се наяли или че сме гладни. Това си отчита от хипоталамуса, който се намира в мозъка, и отговаря за апетита. С вдишването на аромати можем да му съобщим, че не сме гладни.dieta66

Кои аромати са най- подходящи за отслабване: розов грейпфрут, босилек, градински чай, лимон, джинджифил, мащерка, ванилия, иланг – иланг, сандалово дърво, риган, копър, мента.

Процедурата представлява вдишване на аромата в продължение на пет минути. Ако го направите за по- малко от посоченото време, рискувате да събудите апетита си.

Ето някои идеи за ароматерапия вкъщи:

Цитрусов букет: Смесвате – 30 капки масло от грейпфрут, 4 капки масло от лимон и 1 капка масло от иланг- иланг.

Мента: Смесвате- 20 капки масло от люта мента, 10 – бергамонт, 4 – мента, 1 – иланг- иланг.

Билки: 15 капки масло от босилек, 15 – градински риган, 1 – риган, 1 – мащерка.

Избраната ароматна комбинация се слага в малка непрозрачна чаша вода, към която е добавено 1 чаена лъжица едра морска сол.

Започвате с три вдишвания на аромата – бавно, с наслада. Правите почивка – още три по- дълбоки вдишвания. Повтаряте общо три пъти.

Терапията се прилага преди ядене или между храненията, ако много огладнеете. Ако повтаряте процедурата по- често през деня, по- бързо ще забележите резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване