Как да преборим стриите с природни средства – Виж Тук:

strii

Стриите са неприятни белези, които се появяват по определени части на тялото, когато се скъсат еластичните кожни нишки.

Появата им е свързана с хормонални промени, намаляване на колагена и недостиг на някои хранителни вещества, които поддържат кожата ни еластична. Много често се появяват по време на бременност, но също и при рязка промяна на теглото, дехидратация и разтягане на кожата по време на растежа.

Въпреки че най- често засягат зони като корем, бедра и дупе, могат да се появят и на гърдите.

Макар че не винаги е възможно да ги премахнем напълно, практикуването на някои полезни навици и използването на специални мазила, могат значително да ги изгладят. Има и доста народни рецепти, които също са много ефективни.

ПРЯСНО МЛЯКО
Благодарение на хидратиращите и възстановяващите му свойства, ежедневната употреба на прясното мляко може да намали стриите по гърдите. Съдържа витамини, минерали и протеини с високо качество, които щом проникнат в кожата, увеличават нейната еластичност и здравина.
Как да го използваме? Потапяме леко памук в мляко и разнасяме по гърдите в продължение на 3 до 5 минути. Изчакваме да попие в кожата и плакнем с хладка вода. Прави се всяка вечер.
ПОВЕЧЕ ВОДА
Пиенето на достатъчно количество вода ежедневно поддържа организма хидратиран, а също така предпазва кожата от различни проблеми, които могат да засегнат състоянието й. Водата подобрява дейността на клетките и има важна роля за предпазването на кожните клетки. Трябва да пием дневно поне 1,5 литра вода, за да се поддържаме хидратирани и кожата ни да е в добро състояние.

БИО- КОД – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

aloe-vera
АЛОЕ ВЕРА
Меката вътрешна част на растението алое вера е едно от най- добрите природни средства срещу стрии и белези. Високото съдържание на вода, антиоксиданти и фибри ускоряват възстановяването на тъканите и правят кожата да изглежда свежа и подмладена.
Как се използва? Необходими са 2 лъжици от гела, който се съдържа в листата алое вера. Слагаме го в хладилника и нанасяме върху проблемните зони преди лягане. Изчакваме да попие в кожата и спим така през нощта. Прави се всеки ден.
ХРАНАТА
Балансираното хранене е ключът към битката със стриите и други проблеми, свързани с кожата. Храните, богати на есенциални мастни киселини, протеини и антиоксиданти, увеличават производството на колаген и еластин, който прави кожата по- здрава. Те помагат за възстановяването на кожните нишки и ги предпазват от унищожаване.
Ето кои са най- полезните храни за кожата: пресни плодове и зеленчуци; месо без тлъстини; пълнозърнести култури; бобови култури; риба; ядки и семена.
МАСЛО ОТ КАРИТЕ
Богато е на естествени мазнини и витамин Е, които при редовно нанасяне помагат за възстановяване на кожата. Известно е като алтернатива на хидратиращите и подмладяващи продукти. Добър вариант е за справяне със стриите.
Как да го използваме? Нанасяме с лек масаж по проблемните зони. Може да използваме и превантивно при бременност.
ДОМАШЕН КРЕМ ОТ АВОКАДО
Меката част на авокадото съдържа омега- 3 мазнини, витамин Е и полезни протеини, които помагат за възстановяване на увредените нишки на кожата и намаляват видимо стриите. Естествените му мазнини лесно проникват в кожата, като я правят еластична и здрава.
Съставки: 1 зряло авокадо, 1 лъжица кокосово олио
Как се използва? Намачкваме меката част на авокадото, а после й добавяме кокосовото олио. Размесваме ги добре, докато получим хомогенна смес.
Нанасяме върху проблемните зони с леки масажиращи кръгообразни движения в продължение на 5 минути. Изчакваме няколко минути и плакнем. Използва се 3 пъти седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване