7 интересни начина, за да ядем повече зеленчуци

dieta-zelenchutsi-1

Със сигурност, поради едно или друга причина, в един момент сте осъзнали, че трябва да ядете повече зеленчуци. Особено, ако искате да отслабнете. Предлагаме ви няколко различни от традиционните начини, които ще ви позволят да увеличите консумацията на зеленчуци:

1 Нарежете зеленчуците като паста

Можете да заместите пастата със зеленчуци, нарязани фино, също като нея. Най- подходящи са тази цел са: тиквичките, морковите, ряпата, тиквата, картофите. Може да ги овкусите с любимите си сосове и така гарантирано, ще приемете много по- малко калории. А и вкусът ще е нов.

2 Пригответе зеленчукови хамбургери

Това е един доста иновативен начин за по- голяма консумация на зеленчуци. Комбинирайте зеленчуци и бобови храни, например, броколи и фасул. Можете да приготвите хамбургера и от зеленчуково пюре или настъргани зеленчуци.

hamburger-ot-zelenchutsi

3 Пригответе здравословни снаксове

Нарежете зеленчуци на колелца и ги изпържете или изпечете. Можете да използвате тиквички, моркови, червено цвекло, ряпа, тиква, краставица, картофи и патладжани.

4 Пригответе крем супа

Особено за студените месеци е чудесен вариант хем да хапнете нискокалорична храна, хем да се сгреете. Внимавайте с подправките.

5 Настържете зеленчуците

Можете да си приготвяте много салати, като нарежете зеленчуците по този начин. Можете да приготвяте също хамбургери, запеканки, задушени и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване