5 Подправки, които Топят Целулита

celulit-faktori

Подправките, с които овкусяваме храната си, всъщност имат много повече свойства от това. И все полезни за здравето и тялото ни.

Много от тях се използват успешно за отслабване, а също и за борба с целулита. Разбира се, действието им не е магическо или чудодейно.

Ето кои подправки са най- мощни срещу целулита и как да ги използваме за тази цел:

1 Червен пипередна от най- полезните подправки срещу целулит

Ускорява метаболизма, благодарение на подправката капсаицин. Това вещество е алкалоид, помага за по- бързото топене на мазнините. Когато добавяме червен пипер към храната си, забавяме окисляването на мазнините. Успешно топи целулита по бедрата и корема.

БИО- КОД – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ – ВИЖ ТУК:

celulit-poyava

2 Семена от горчица срещу целулит

Подходящи са да ги добавяме към салатите или месото. Растението е представител на семейство кръстоцветни, като броколито и зелето. Използва се много в източната кухня. Богати са на омега- 3 мазнини, а също на много витамини и минерали.

3 Канела

Опитвали ли сте чай от канела? Сещате ли се да заменяте захарта с канела? Можете да започнете да добавяте по малко канела към чая или кафето. Канелата е полезна за метаболизма на глюкозата, като регулира нивата на захарта в кръвта ни. Благоприятства телесната термогенеза. Действа засищащо и потиска апетита, така че е много подходяща за отслабване и справяне с целулита.

4 Лъжичка кимион на ден прави чудеса

Тази подправка се използва много в кухнята, но едва ли си даваме сметка за чудесните й свойства. Кимионът помага много на храносмилането, а също и на тялото да усвоява веществата.

Намалява подуването на корема. Богат е на антиоксиданти, които помагат срещ натрупването на мазнини.

5 Черен пипер

Пиперинът е активната съставка, която се съдържа в него. Това вещество потиска образуването на нови мастни клетки. Предпазва от натрупването им в нови депа, в проблематични зони.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване