11 храни срещу стриите

strii-2

Стриите могат да се появят по различни причини: хормонални промени, резки промени в теглото, бременност, и др. Те показват, че кожата е загубила еластичността си и има скъсани нишки.

Има различни начини за справяне с неприятния проблем. Но днес ще обърнем повече внимание на начина на хранене като решение.

Ето кои са храните, които намаляват стриите:

1. Житен зародиш. Богат е на витамин Е и силиций. Това означава, че помага за възстановяване на кожата, като я прави мека, стегната и с младежки вид. Можем да добавяме житния зародиш към салатата или към сандвича си.
2. Зелени зеленчуци. Спанак, броколи, марули и др. Съдържат веществото лутеин, което помага при борбата със стриите. То предпазва кожата. Колкото повече зелени зеленчуци включим в менюто си, толкова по- красива кожа ще имаме.
3. Праскови. Помагат за хидратация на кожата, благодарение на съдържанието на витамини, минерали и вода. Подобряват еластичността й.
4. Фасул. Богат е на цинк. Този минерал го превръща в една от най- полезните храни за намаляване на стриите. Предпазва кожата от наранявания. Можем да го включваме в менюто си веднъж седмично.

БИО- КОД – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

yadki
5. Семена. Съдържат витамин Е, който предпазва тъканите, клетките и кожата. Благоприятства регенерирането на кожата и забавя процеса на стареене. Сред най- препоръчителните семена са: слънчоглед, чия, ленено семе, сусам.
6. Ядки. Богати са на витамин Е и мастни киселини, които подхранват кожата и подобряват еластичността й. Можем да ядем орехи, бадеми, лешници, фъстъци, стига да не прекаляваме с консумираното количество.
7. Пълнозърнести храни. Повишават нивата на витамин Е. Той има ключова роля за възстановяването на кожата. Можем да включваме по една порция дневно.
8. Пресни плодове. Съдържат фибри, които пречистват тялото. Също витамини, минерали и антиоксиданти, които подобряват вида на кожата. Важно е винаги да избираме пресни и сезонни плодове.
9. Авокадо. То е сред най- богатите на мастни киселини храни. Подхранва кожата, прави я мека и опъната. Можем да включваме по ¼ авокадо в дневното си меню – да го добавяме към сок или шейк, към салатата и пр.
10. Вода. Тя е сред основните средства за поддържане на кожата. Пречиства организма. Дневно се препоръчва консумацията на 1,5 – 2 литра вода.
11. Растително олио. Съдържа мастни киселини и витамин Е. Намалява действието на свободните радикали, подхранва кожата и бори стриите. Най- препоръчителни са: зехтин, от ленено семе, слънчогледово.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване